Ritz logo
Search

RITZISTÄ

Skafferiet r.y. on yhdistys joka pyörittää toiminnan Ritzissä. Yhdistys perustettiin 2008 ja tavoite on siitä asti ollut laajentaa kulttuuritarjontaa Vaasassa ja toimia yhteisenä paikkana kulttuurisille projekteille ja näyttämö sekä vakiintuneelle että tuntemattomalle taiteelle. Toiminta voi tukea monella erillä tavalla.

KAHVILA & BAARI

Ritzissä on baari toisessa kerroksessa, missä meidän vapaaehtoiset tarjoilevat juomista. Kahvilasta voi tilata ennakkoon juomia tauollisiin tapahtumiin. Loppuunmyydyissä tapahtumissa avaamme myös parven baarin. Parvibaarissa on muutama istumapaikka. Alkoholijuomia voi ottaa mukaan saliin vain tietyissä K18-tapahtumissa.

Kvarken Czech Pils 33 cl 4,5% – 7€
Kvarken Tax Relief Session IPA 33 cl 4,6% – 7€
Keppo Kuddnäs Lager 33 cl 4,6% – 7€
Brooklyn Pulp Art Hazy IPA 33 cl 6,0% 7€
Karhu 33 cl 4,6% – 6€
Kronenbourg 1664 Blanc 33 cl 5,0% – 6€

Tarapaca Cabernet Sauvignon (punaviini) 18,75 cl 13% – 9€
Tarapaca Sauvignon Blanc (valkoviini) 18,75 cl 12% – 9€
Codorniu Clasico cava kuohuviini 20 cl 11,5% – 10€

Ruffino chianti (punaviini) 0,75 l 13% – 28€
Invenio Riesling (valkoviini) 0,75 l 13% – 28€
Codorniu Clasico cava kuohuviini 0,75 l 11,5% – 28€

Laitilan limsa 33 cl– 3€
Bonaqua Vichy 50 cl – 3€
Karhu 33 cl 0,0% – 5€
Somersby Apple cider 33 cl 0,0% – 5€

Meillä on valikoima pieniä karkkipusseja, suklaapatukoita ja sipsiä. Elokuva-iltojen aikana myydään myös popcornia. Valikoima voi vaihdella kauden ja saatavuuden mukaan.

Somersby Pear cider 33 cl 4,5% – 7€
Crowmoor Extra Dry Apple Cider 33 cl 4,7% – 7€
Sinebrychoff Long Drink 33 cl 5,5% – 7€

Jägermeister yrttilikööri 4 cl 35% – 6€ Meukow VS konjakki 4 cl 40% –8€

Kahvi, luomu & reilun kaupan – 2€
Tee – 2€

SAAVUTETTAVUUS

Katutasolta ovelle on noin 6 cm kynnys (irrallinen luiska on saatavilla). Ovet ovat raskaita ja tuulikaappi ahdas. Ritzissä on porrashissi, millä pääsee ensimmäisestä kerroksesta toisen kerroksen kahvilaan ja saliin (ei parvelle). Vapaaehtoisemme tai järjestyksenvalvojat avustavat hissin käytössä. Porrashissin painoraja on 225 kg. Ensimmäisessä kerroksessa on esteetön wc.

Ystävänkortti-toiminnan tarkoituksena on parantaa kehitysvammaisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua vapaa-ajan harrastuksiin. Ystävä/tukihenkilö pääsee mukaan Ystävänkortilla maksutta tapahtumiin. Mainitkaa lippua varatessa että käytätte Ystävänkorttia.

Salissa on induktiosilmukka riveillä D-G. Kerro mielellään talon ääniteknikolle että käytät silmukkaa.

Kuvaileva tekstitys auttaa viittomakielistä kuuroa tai kuulovammaista katsojaa nauttimaan elokuvanäytöksistä. Tekstitys sisältää kaikki elokuvan vuorosanat sekä kuvailua elokuvan äänimaailmasta. Tekstitys teetetään nykyään lähes kaikkiin kotimaisiin elokuviin Suomen elokuvasäätiön tuella. Kino Ritz näyttää mahdollisuuden mukaan ja yleisön toiveesta elokuvia kuvailevalla tekstityksellä. Merkitsemme tällaisen näytöksen selvästi elokuvalistauksessa. Jos meillä ei tällä hetkellä ole näytöksiä kuvailevalla tekstityksellä, voit ehdota elokuvaa.

Kuvailutulkkaus auttaa näkövammaista asiakasta nauttimaan elokuvista. Kuvailutulkkauksella tarkoitetaan äänitettä, jossa kuvailutulkki sanallistaa valkokankaan tapahtumat, henkilöt ja näkymät. Kuullaksesi äänitteen tarvitset omaan puhelimeesi tai muuhun älylaitteeseen MovieReading-sovelluksen, johon ladataan kyseisen elokuvan äänite ennen elokuvan alkua.

Näytöksessä tulkkaus käynnistyy automaattisesti ja on kuunneltavissa kuulokkeilla. Kuvailutulkkaus teetetään nykyään lähes kaikkiin kotimaisiin elokuviin Suomen elokuvasäätiön tuella. Lisätietoa näytöksistä, joihin kuvailutulkkaus on saatavilla, ota yhteyttä kino@ritz.fi. Lisätietoa Moviereading-sovelluksesta ja sen käytöstä.

Ystävänkortti toiminnan tarkoituksena on parantaa kehitysvammaisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua vapaa-ajan harrastuksiin.

Ritzissä pääset kaikukortilla ilmaiseksi tapahtumiin jotka yhdistyksemme järjestää. Liput on haettava ennakkoon Studio Ticketistä. Elokuvanäytökset eivät kuulu Ystävänkorttitoimintaan

Katso listaus kaikista tapahtumista johon Kaiku-kortti käy.

LIITY JÄSENEKSI!

Etsitkö vapaaehtoistoimintaa tai haluatko auttaa laajentamaan Vaasan kulttuuritarjontaa? Liity Ritziä pyörittävän Skafferiet ry:n jäseneksi! Yhdistyksellä on kahdenlaisia jäseniä, tukijäsenet sekä aktiivijäsenet.

TUKIJÄSEN

Liittymällä tukijäseneksi tuet yhdistyksen toimintaa 20 euron jäsenmaksulla per kalenterivuosi. Jäsen saa henkilökohtaisen jäsenkortin, joka oikeuttaa alennuksiin elokuvanäytöksiin ja yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin (ei kaikkiin tapahtumiin Ritzissä) sekä ilmaisen narikka-palvelun.

AKTIIVIJÄSENET

Yhdistyksen vapaaehtoisjäsenet auttavat Ritzissä tapahtumien aikana pari kertaa kuukaudessa, esim. myymällä lippuja, palvelemalla narikassa tai baarissa. Aktiivijäsen ei maksa vuosimaksua, ja saa lisäetuja. Uusia vapaaehtoisia tarvitaan jatkuvasti, joten olet erittäin tervetullut joukkoomme! Lähetä meille sähköpostin, FB-viestin, tule moikkaamaan tapahtuman aikana, tai täytä lomake alla niin kerromme lisää.

HALLITUS

Hallitus on pienempi ryhmä jäseniä, jotka ovat ilta-vastaavia tapahtumien aikana Ritzissä. Hallitus pitää myös pari kertaa kuukaudessa tapaamisia, missä kehitetään toimintaa. Hallituksen jäsenet valitaan vuosi kerrallaan kevään vuosikokouksen yhteydessä. Jos olet kiinnostunut liittymään hallitukseen ole yhteydessä meihin etukäteen ja tule vuosikokoukseen. Päivämäärä ilmoitetaan etukäteen meidän uutiskirjeessä ja paikallislehdessä.

Hallituksen jäsenet 2024–2025:

Varsinaiset jäsenet: Niklas Finne (puheenjohtaja), Kati Källman, Peter Björkas, Nils Sundquist, Kristian Paavola, Tuija Östergård, Linda Järf, Hanna Carlsson, Jan Mitts ja Britt-Marie Engblom.

Varajäsenet: William Mitts, Caius Swanljung, Alexandra Enegren, André Brink, Tuula Närvä, Sonja Lasén ja Annika Tetrault.

OTA YHTEYTTÄ

Tapahtumien järjestäminen on meille , tehdään jotain yhdessä. Ota meihin yhteyttä sähköpostin, puhelimen tai lomakkeen kautta.
Jessica mattila
Toiminnanjohtaja
Valter Lidsle
Elokuvateatterivastaava