Ritz logo
Sök

OM RITZ

Skafferiet r.f. är föreningen som bedriver verksamheten på Ritz. Föreningen grundades 2008 och strävar efter att bidra till ett mångsidigt evenemangsutbud i Vasa samt fungera som en gemensam plats för kulturella projekt och en scen för både etablerad och nyskapande konst. Man kan understöda eller delta i verksamheten på Ritz på flera olika sätt.

CAFÉ & BAR

Det finns ett en bar på andra våningen i Ritz där våra volontärer serverar drycker före och efter evenemanget, samt under pausen. Det går att förbeställa drycker i cafét till evenemang med paus. Under slutsålda evenemang öppnar vi även baren på läktaren. Det finns ett fåtal sittplatser vid baren på läktaren. Alkoholhaltiga drycker är endast tillåtna inne i salen under speciella evenemang med 18 års åldersgräns. Se vår meny nedtill.

Kvarken Czech Pils 33 cl 4,5% – 7€
Kvarken Tax Relief Session IPA 33 cl 4,6% – 7€
Keppo Kuddnäs Lager 33 cl 4,6% – 7€
Brooklyn Pulp Art Hazy IPA 33 cl 6,0%  7€
Karhu 33 cl 4,6% – 6€
Kronenbourg 1664 Blanc 33 cl 5,0% – 6€

Tarapaca Cabernet Sauvignon (punaviini) 18,75 cl 13% – 9€
Tarapaca Sauvignon Blanc (valkoviini) 18,75 cl 12% – 9€
Codorniu Clasico cava kuohuviini 20 cl 11,5% – 10€

Ruffino chianti (punaviini) 0,75 l 13% – 28€
Invenio Riesling (valkoviini) 0,75 l 13% – 28€
Codorniu Clasico cava kuohuviini 0,75 l 11,5% – 28€

Laitilan lemonad 33 cl – 3€
Bonaqua Vichy 50 cl – 3€
Karhu 33 cl 0,0% – 5€
Somersby Apple cider 33 cl 0,0% – 5€

Vi har ett sortiment med små godispåsar, chokladstänger och chips. Under filmkvällar säljer vi även popcorn. Sortimentet kan variera beroende på säsong och tillgänglighet.

Somersby Pear cider 33 cl 4,5% – 7€
Crowmoor Extra Dry Apple Cider 33 cl 4,7% – 7€
Sinebrychoff Long Drink 33 cl 5,5% – 7€

Jägermeister örtlikör4 cl 35% – 6€ Meukow VS congnac 4 cl 40% –8€

Kaffe, ekologiskt & fair trade – 2€
Te – 2€

TILLGÄNGLIGHET

Från gatunivå finns en tröskel på cirka 6 cm till dörren (en ramp kan läggas ut) och dörrarna är tunga och vindskåpet trångt. Våra frivilliga hjälper till med dörrarna och rampen. Det finns en trapphiss från första våningen upp till cafét och salen på andra våningen. Frivilliga eller ordningsvakter som jobbar i garderoben hjälper med att köra hissen. Trapphissens viktgräns är 225 kg. På första våningen finns en tillgänglig toalett.

Vänskapskortsverksamheten vill möjliggöra jämlik deltagande för personer med intellektuella funktionsvariationer i fritidssysselsättningar. Vännen/stödpersonen har gratis inträde med Vänskapskortet. Meddela när ni bokar biljetten att ni använder vänskapskortet.

I salen finns en induktionsslinga på raderna D-G. Tala gärna om för ljudteknikern på plats att du använder dig av den. Tala gärna om för ljudteknikern på plats att du använder dig av den.

Beskrivande textning hjälper döva teckenspråksanvändare eller teckenspråksanvändare med nedsatt hörsel att njuta av filmföreställningar. Hela dialogen är textad och i textningarna beskrivs filmens ljudmiljö. Numera produceras textningen till nästan alla inhemska filmer med Finlands filmstiftelses understöd (på finska, enskilda även på svenska). Kino Ritz visar i mån av möjlighet och på publikens begäran filmer med beskrivande textning. Textade föreställningar anges separat i programmet. Om vi för tillfället inte har dem i programmet kan du föreslå en film.

Syntolkningen är ett hjälpmedel för personer med nedsatt syn som ger dem möjlighet att njuta av filmer. Med syntolkning avses en inspelning där en syntolk beskriver händelserna, karaktärerna och miljöerna på filmduken. Numera produceras syntolkning till nästan alla inhemska filmer med Finlands filmstiftelses understöd (på finska, ett fåtal även på svenska)

För att lyssna på inspelningen behöver du applikationen MovieReading som du använder på din smarttelefon eller på någon annan enhet. Du laddar ned inspelningen för den aktuella filmen på din enhet före föreställningen. Under föreställningen startar tolkningen automatiskt och du kan lyssna på den via hörlurar.

 Skicka gärna och fråga oss om föreställningar med syntolkning på kino@ritz.fi!  Läs mera om Moviereading-appen (på finska).

Ritz är med i Kaikukortti-nätverket. Målet med Kaikukortti är att ge ungdomar, vuxna och familjer som har det svårt ekonomiskt bättre möjligheter att delta i kulturlivet. 

På Ritz kan du gå på evenemang som vår förening själv ordnar, se listan längst ner. Biljetterna fås enbart på förhand från Studio Ticket. Förbered dig på att visa upp ditt Kaikukortti –kort på plats. Filmvisningarna hör inte till Kaikukortti-verksamheten. 

Se alla evenemang som Kaikukortti går till här.

BLI MEDLEM!

Söker du en frivilligverksamhet eller vill du jobba för att bredda kulturutbudet i Vasa? Söker du en frivilligverksamhet eller vill du jobba för att bredda kulturutbudet i Vasa? Bli medlem i föreningen som driver Ritz! öreningen har två medlemskategorier, understödande och aktiva medlemmar.

UNDERSTÖDANDE MEDLEM

De understödande medlemmarna stöder föreningen med medlemsavgiften på 20€ per kalenderår och får rabatt på evenemang som arrangeras av föreningen (obs! inte alla evenemang på Ritz), samt gratis garderobsbetjäning. Vi uppskattar det!

AKTIVA MEDLEMMAR

De aktiva medlemmarna hjälper till under evenemangen på Ritz ett par gånger i månaden, med att t.ex. sälja biljetter, stå i garderoben och betjäna kunder i baren. Aktiva medlemmar behöver inte betala årsavgiften och får ytterligare förmåner. Om du är intresserad av att bli aktiv medlem, fyll i formuläret nedtill, kontakta oss per e-post, facebook, telefon eller kom och säg hej under ett evenemang så berättar vi mera. Vi välkomnar alltid med nya medlemmar! Vi är glada att få lära känna dig!

STYRELSEN

Styrelsen består av en mindre grupp vars medlemmar fungerar som kvällsansvariga under evenemangen på Ritz ett par gånger i månaden samt håller regelbundna möten för utvecklingen av verksamheten. Styrelsen väljs för ett år under årsmötet som hålls på våren. Om du är intresserad av att komma med i styrelsen kontakta oss på förhand och kom på årsmötet. Datumet för årsmötet meddelas på förhand i vårt nyhetsbrev och i lokaltidningen.

Styrelsen 2024–2025 består av följande medlemmar:

Ordinarie styrelsemedlemmar: Niklas Finne (ordförande), Kati Källman, Peter Björkas, Nils Sundquist, Kristian Paavola, Tuija Östergård, Linda Järf, Hanna Carlsson, Jan Mitts och Britt-Marie Engblom.

Suppleanter: William Mitts, Caius Swanljung, Alexandra Enegren, André Brink, Tuula Närvä, Sonja Lasén och Annika Tetrault.

KONTAKTA OSS

Vi älskar att organisera evenemang, så låt oss göra nåt tillsammans, ta kontakt via e-post, telefon eller formulären brevid.
Jessica mattila
Verksamhetsledare
Valter Lidsle
Biografansvarig