Ritz logo
Search
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ostrobothnia Film Fest

pe 16.2 09:00 - su 18.2 22:00

Valmistaudu viikonloppuun, joka on täynnä elokuva-aarteita! Skafferiet rf & Film i Österbotten rf järjestää yhdessä ensimmäistä kertaa Ostrobothnia Film Fest, missä nähdään lyhytelokuvia, dokumentteja, ennakkonäytöksiä, draamoja ja lastenelokuviin ja animea – jokaiselle löytyy jotakin, ja jos olet oikea elokuvafani, voit ostaa festivaalipassin nähdäksesi ne kaikki!

Luvassa on keskustelua elokuvantekijöiden kanssa, elävää musiikkia, naposteltavaa tarjolla, elokuvateemainen tietovisa ja työpajoja lapsille! 

Ohjelmaa myös Filmverkstadenin ja Platformin tiloissa!

Lue koko ohjelma kaikissa paikoissa tässä: https://www.ostrobothniafilmfest.com/

 

🎟 LIPUT ELOKUVIIN RITZISSÄ
YHDEN elokuvan lippu: 9€
KAKSI tai enemmän: 7€/elokuva
Mavka,  Arne Alligator: 5€
Festivaalipassi! Sisäänpääsy kaikkiin elokuviin perjantai-sunnuntai: 30€

 

📽 AIKATAULU 📽

🎉 = ENNAKKONÄYTÖS

PERJANTAI 16.2

9.00 🔸 Take OFF 2024 – Elokuva-alan päivä. Osallistu mielenkiintoisiin luentoihin ja paneelikeskusteluihin. Lavalla: Klaus Härö, Tomas Lindh, Emilia Wik, Elin Påfs, Erik Åhman, Simon Staffans, Mikko Jokipii, Pia Lehto, ja muut. Ilmoitukset päivään 12.2 mennessä: https://forms.gle/j7TCJwfNW4DA1rxS7
16.45  🔸 Arcadan opiskelijat Pohjanmaalta esittävät lyhytelokuviaan. Ilmainen sisäänpääsy!
19.10  🔸 SHORT: Circology. Ilmainen sisäänpääsy!
19.30 🔸 SHORT: Kaukainen planeetta. Ilmainen sisäänpääsy!
20.00 🔸 DOC: Miraklet i Gullspång + Q&A: Kuvaaja Pia Lehto paikalla.

PLATFORMissa (Kirkkopuistikko 20 D): 16.30 🔸 The Winter Garden’s Tale. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 70 min. Ilmainen!

LAUANTAI 17.2

12.00 🔸 DOC: Little Scandinavia + keskustelu: Ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh paikalla.
14.30 🔸 Past Lives
16.30 🔸 🎉 The Peasants
18.30 ▫️ MUSIIKKIA: Black Velvet – Rock classics unplugged. Elävää musiikkia kahvilassa.
19.30 🔸 Ohjus. Videotervehdykset ohjaajalta ennen elokuvaa.
22.00 ▫️VIRALLISET JATKOT! Tunnelma jatkuu Doo-Bop Clubissä missä voi nauttia livemusiikista The Punk Folk Bandin kanssa n. 22:30. Ilmainen sisäänpääsy klo. 22.00 jälkeen.

PLATFORMissa: 16.00 🔸 Tankar i hatten. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 30 min. Ilmainen!

 

SUNNUNTAI 18.2

12.30 🔸 Arne Alligator och djungelkompisarna. Ruotsiksi. 5€.
14.00 🔸🎉 Mavka – Metsän laulu. Suomeksi. 5€.
16.00 🔸 The Boy and the Heron.
18.00 ▫️ QUIZ. Elokuva-aiheinen visa.
18.30 🔸 Anatomy of a Fall.

PLATFORMissa: Elokuvatyöpajat lapsille. Suomeksi klo. 12.30 & ruotsiksi 14.00. Ilmainen!

 

SHORT: Circology (2022) 

Dance movie. Produced by Malakta.

FREE ENTRY!
16 min
SHORT: Kaukainen planeetta (2023)
Satu majakanvartijasta ja hänen pikkuveljestään. Ohjaaja Juho Kuosmasen trilogian kolmas mykkäelokuva. Ilmainen sisäänpääsy!

Kieli: Suomi
Tekstitys: None
15 min, Sallittu

DOC: Miraklet i Gullspång (2023)

Jumalan merkki saa kaksi norjalaista sisarta ostamaan asunnon Ruotsin Gullspångista. Kun he tapaavat asunnon omistajan välittäjän toimistossa, hän on kopio heidän kuolleesta isosiskostaan, joka teki itsemurhan 30 vuotta aiemmin. Se, mikä alkaa sadunomaisesta perheenyhdistämisestä, kehittyy raivokkaaksi draamaksi valheista, salaisuuksista ja uskon tärkeydestä.

Lähde: ruotsalainen elokuvatietokanta

Elokuvan kuvaaja Pia Lehto on paikan päällä ja pidetään Q&A-hetken elokuvan jälkeen.

Traileri: https://youtu.be/Baxk6h98lVo
Kieli: Ruotsi, englanti, norjaa
Tekstitys: Englanti
108 min, Sallittu

DOC: Little Scandinavia (2023)

Erikoisteatterileikkaus TV-minisarjasta. Käynnissä on kokeilu, jossa selvitetään, kestäisikö skandinaavinen vankilamalli, jossa kuntoutusta painotetaan rangaistuksen sijaan.

Elokuvan ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh liittyy joukkoomme elokuvan jälkeen Q&A:ssa.

Kieli: Englanti, tanska, norja, ruotsi
Tekstitys: Englanti
98 min, Sallittu

Past Lives

Celine Songin herkkä ja hienovarainen ohjausdebyytti Past Lives sai maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla valloittaen sekä yleisön että kriitikoiden sydämet. Elokuvaa on ylistetty paitsi yhdeksi vuoden parhaista elokuvista, myös vaikuttavimmaksi rakkaustarinaksi vuosikausiin. 

Lapsuudenystävät Nora ja Hae Sung joutuvat eroon toisistaan, kun Noran perhe muuttaa pois Etelä-Koreasta. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin he tapaavat New Yorkissa ja viettävät viikon yhdessä: onko olemassa ikiaikainen kohtalo, joka solmii sieluja yhteen? Past Lives on sydäntä särkevä moderni romanssi elämän risteyskohdista.

Päärooleissa Norana ja Hae Sungina loistavat Greta Lee (Russian Doll, The Morning Show) ja Yoo Teo (Decision to Leave, Leto). Noran aviomiehenä Arthurina hienossa sivuroolissa nähdään John Magaro (Big Short).

Traileri: https://youtu.be/meQrkjQomTI
Kieli: Korea, englanti, mandariini, ranska
Tekstitys: Ruotsi, suomi
105 min, Sallittu

The Peasants

Ennakkonäytös: Ensi-ilta 1.3.2024!

Władysław Reymontin Nobel-palkittuun talonpoikaiseepokseen pohjautuva elokuva kertoo Jagnasta, nuoresta naisesta, joka haluaa kulkea omia polkujaan samaan aikaan, kun kylän rikkaimman talollisen Borynan ja tämän pojan Antekin välille syntyy riitaisa taistelu Jagnasta. Visuaalisesti hätkähdyttävän, yksittäisistä öljyvärimaalauksista koostuvan elokuvan takana ovat palkitun Loving Vincent -elokuvan tekijät, ja se on valittu Puolan Oscar-ehdokkaaksi vuodelle 2024.

Traileri: https://youtu.be/iGDGoYQkEgQ
Kieli: Puola, latina
Tekstitys: Ruotsi, suomi
114 min, K-16


Musiikkia: Black Velvet – Rock Classics Unplugged.

Christa Nedergård (laulu) ja Joel Karlsson (kitara) ovat Black Velvet, vaasalainen duo. Duo tarjoaa akustisia covereita rockhistorian suurimmista ja parhaista kappaleista.


Ohjus

Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Draamakomedia kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana – ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin. Lappi ja pieni kirkonkylä menevät sekaisin, ja ulkomaisia toimittajia lappaa paikalliseen hotelliin. Tutkimusten keskellä Niina tapaa hävittäjälentäjä Kain, ja samaan aikaan ex-mies Tapio on vapautumassa vankilasta. Niinan on löydettävä rajansa, jotta myös totuus ohjuksesta näkisi päivänvalon. Ohjus on elokuva rajoista ja rajattomuudesta, missä poliittinen satiiri kohtaa lämpimän huumorin.

Traileri: https://youtu.be/yHRLghnp45c
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ruotsi
115 min, K-12

Arne Alligator och djungelkompisarna

Vi får följa med Arne och hans vänner på deras äventyr där de stöter på olika utmaningar och gör sitt bästa för att lösa dem tillsammans. Med deras sympatiska och unika personligheter – knasiga, snälla och modiga – utgör de en perfekt grupp med vänner.

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/Tptgy3fdIko
Kieli: Ruotsi
Tekstitys: Ei
62 min, Sallittu

Mavka – Metsän laulu 

Preview: Premiere 26.7.2024!

Vihreitä arvoja korostava koko perheen animaatio Mavka: Metsän laulu on ukrainalais-amerikkalainen yhteistuotanto ja Euroopan laajuinen kassamenestys, joka kannustaa rakentamaan siltoja yli rajojen.

Muinaisista ajoista saakka Ukrainan metsät ovat kätkeneet sisäänsä uskomattomia salaisuuksia ja myyttisiä olentoja. Mavka on haltia ja metsän sielu, jonka tehtävä on suojella metsän sydäntä kaikilta vaaroilta, etenkin ihmisiltä. Lucas on läheisen kylän asukas, joka haaveilee urasta muusikkona. Kun heidän maailmansa kohtaavat, tapahtuu jotain odottamatonta: he rakastuvat. Mutta ihmisten ja metsän asukkaiden joutuessa törmäyskurssille vanhan sahalaitoksen perijättären juonien seurauksena, myös Mavka ja Lucas ajautuvat vastakkain. Voittaako rakkaus epäilyksen ja pelon?

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/WtjkC7a_r0Y
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ei
62 min, K7

The Boy and the Heron

Nuori Mahito-poika kaipaa äitiään ja päätyy etsimään tätä elävien sekä kuolleiden jakamasta rajamaailmasta. Siellä kuolema päättyy ja uusi elämä voi alkaa. Poika ja haikara on Hayao Miyazakin osin omaelämäkerrallinen fantasia elämästä ja kuolemasta, tarina luomisesta sekä ystävyyden merkityksestä.

 

Poika ja haikara on Oscar-palkitun Hayao Miyazakin ensimmäinen pitkä elokuva kymmeneen vuoteen. Sen on tuottanut Studio Ghiblin alkuperäinen perustajajäsen Toshio Suzuki. Käsin piirretyn elokuvan musiikin on luonut Miyazakin pitkäaikainen vakiosäveltäjä Joe Hisaishi. Tunnusmelodian esittää J-Pop -supertähti Kenshi Yonezu.

 

Traileri: https://youtu.be/QqM44kWnZZ0
Kieli: Japani
Tekstitys: Ruotsi, suomi
124 min, K-12

 

Anatomy of a Fall

Viiden Oscarin ehdokas ja kahden Golden Globen voittaja.

Cannesin kilpasarjan vuonna 2023 voittaneessa elokuvassa Sandra, Samuel ja heidän 11-vuotias poikansa ovat viettäneet vuoden syrjäisessä huvilassa Ranskan Alpeilla. Kun Samuel löydetään kuolleena lumesta talon pihalta, poliisi alkaa tutkia, putosiko hän vai työnnettiinkö hänet alas. Oikeusjutun aikana ei selvitetä vain Samuelin kuoleman olosuhteita, vaan siitä muodostuu myös ja etenkin Sandran ja Samuelin ristiriitaisen suhteen psykologinen syväluotaus. Justine Trietin ohjaamassa trillerissä sanoja käytetään kuin aseita, ja järisyttävät totuudet näkevät päivänvalon. Pääosassa on roolistaan ylistystä saanut Sandra Hüller, joka nähtiin Suomessakin esitetyssä elokuvassa Isäni Toni Erdmann. Putoamisen anatomia voitti Cannesissa Palm d’Orin lisäksi Palm Dog -palkinnon, kun Messi palkittiin parhaasta koiraesiintyjän roolista.

Traileri: https://youtu.be/rh2S6lOy3pA
Kieli: Ranska, englanti, saksa
Tekstitys: Suomi, ruotsi
151 min, K-12

Tiedot

Alkaa:
pe 16.2 09:00
Loppuu:
su 18.2 22:00
Tapahtumaluokat:
,
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ostrobothnia Film Fest

pe 16.2 09:00 - su 18.2 22:00

Valmistaudu viikonloppuun, joka on täynnä elokuva-aarteita! Skafferiet rf & Film i Österbotten rf järjestää yhdessä ensimmäistä kertaa Ostrobothnia Film Fest, missä nähdään lyhytelokuvia, dokumentteja, ennakkonäytöksiä, draamoja ja lastenelokuviin ja animea – jokaiselle löytyy jotakin, ja jos olet oikea elokuvafani, voit ostaa festivaalipassin nähdäksesi ne kaikki!

Luvassa on keskustelua elokuvantekijöiden kanssa, elävää musiikkia, naposteltavaa tarjolla, elokuvateemainen tietovisa ja työpajoja lapsille! 

Ohjelmaa myös Filmverkstadenin ja Platformin tiloissa!

Lue koko ohjelma kaikissa paikoissa tässä: https://www.ostrobothniafilmfest.com/

 

🎟 LIPUT ELOKUVIIN RITZISSÄ
YHDEN elokuvan lippu: 9€
KAKSI tai enemmän: 7€/elokuva
Mavka,  Arne Alligator: 5€
Festivaalipassi! Sisäänpääsy kaikkiin elokuviin perjantai-sunnuntai: 30€

 

📽 AIKATAULU 📽

🎉 = ENNAKKONÄYTÖS

PERJANTAI 16.2

9.00 🔸 Take OFF 2024 – Elokuva-alan päivä. Osallistu mielenkiintoisiin luentoihin ja paneelikeskusteluihin. Lavalla: Klaus Härö, Tomas Lindh, Emilia Wik, Elin Påfs, Erik Åhman, Simon Staffans, Mikko Jokipii, Pia Lehto, ja muut. Ilmoitukset päivään 12.2 mennessä: https://forms.gle/j7TCJwfNW4DA1rxS7
16.45  🔸 Arcadan opiskelijat Pohjanmaalta esittävät lyhytelokuviaan. Ilmainen sisäänpääsy!
19.10  🔸 SHORT: Circology. Ilmainen sisäänpääsy!
19.30 🔸 SHORT: Kaukainen planeetta. Ilmainen sisäänpääsy!
20.00 🔸 DOC: Miraklet i Gullspång + Q&A: Kuvaaja Pia Lehto paikalla.

PLATFORMissa (Kirkkopuistikko 20 D): 16.30 🔸 The Winter Garden’s Tale. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 70 min. Ilmainen!

LAUANTAI 17.2

12.00 🔸 DOC: Little Scandinavia + keskustelu: Ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh paikalla.
14.30 🔸 Past Lives
16.30 🔸 🎉 The Peasants
18.30 ▫️ MUSIIKKIA: Black Velvet – Rock classics unplugged. Elävää musiikkia kahvilassa.
19.30 🔸 Ohjus. Videotervehdykset ohjaajalta ennen elokuvaa.
22.00 ▫️VIRALLISET JATKOT! Tunnelma jatkuu Doo-Bop Clubissä missä voi nauttia livemusiikista The Punk Folk Bandin kanssa n. 22:30. Ilmainen sisäänpääsy klo. 22.00 jälkeen.

PLATFORMissa: 16.00 🔸 Tankar i hatten. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 30 min. Ilmainen!

 

SUNNUNTAI 18.2

12.30 🔸 Arne Alligator och djungelkompisarna. Ruotsiksi. 5€.
14.00 🔸🎉 Mavka – Metsän laulu. Suomeksi. 5€.
16.00 🔸 The Boy and the Heron.
18.00 ▫️ QUIZ. Elokuva-aiheinen visa.
18.30 🔸 Anatomy of a Fall.

PLATFORMissa: Elokuvatyöpajat lapsille. Suomeksi klo. 12.30 & ruotsiksi 14.00. Ilmainen!

 

SHORT: Circology (2022) 

Dance movie. Produced by Malakta.

FREE ENTRY!
16 min
SHORT: Kaukainen planeetta (2023)
Satu majakanvartijasta ja hänen pikkuveljestään. Ohjaaja Juho Kuosmasen trilogian kolmas mykkäelokuva. Ilmainen sisäänpääsy!

Kieli: Suomi
Tekstitys: None
15 min, Sallittu

DOC: Miraklet i Gullspång (2023)

Jumalan merkki saa kaksi norjalaista sisarta ostamaan asunnon Ruotsin Gullspångista. Kun he tapaavat asunnon omistajan välittäjän toimistossa, hän on kopio heidän kuolleesta isosiskostaan, joka teki itsemurhan 30 vuotta aiemmin. Se, mikä alkaa sadunomaisesta perheenyhdistämisestä, kehittyy raivokkaaksi draamaksi valheista, salaisuuksista ja uskon tärkeydestä.

Lähde: ruotsalainen elokuvatietokanta

Elokuvan kuvaaja Pia Lehto on paikan päällä ja pidetään Q&A-hetken elokuvan jälkeen.

Traileri: https://youtu.be/Baxk6h98lVo
Kieli: Ruotsi, englanti, norjaa
Tekstitys: Englanti
108 min, Sallittu

DOC: Little Scandinavia (2023)

Erikoisteatterileikkaus TV-minisarjasta. Käynnissä on kokeilu, jossa selvitetään, kestäisikö skandinaavinen vankilamalli, jossa kuntoutusta painotetaan rangaistuksen sijaan.

Elokuvan ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh liittyy joukkoomme elokuvan jälkeen Q&A:ssa.

Kieli: Englanti, tanska, norja, ruotsi
Tekstitys: Englanti
98 min, Sallittu

Past Lives

Celine Songin herkkä ja hienovarainen ohjausdebyytti Past Lives sai maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla valloittaen sekä yleisön että kriitikoiden sydämet. Elokuvaa on ylistetty paitsi yhdeksi vuoden parhaista elokuvista, myös vaikuttavimmaksi rakkaustarinaksi vuosikausiin. 

Lapsuudenystävät Nora ja Hae Sung joutuvat eroon toisistaan, kun Noran perhe muuttaa pois Etelä-Koreasta. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin he tapaavat New Yorkissa ja viettävät viikon yhdessä: onko olemassa ikiaikainen kohtalo, joka solmii sieluja yhteen? Past Lives on sydäntä särkevä moderni romanssi elämän risteyskohdista.

Päärooleissa Norana ja Hae Sungina loistavat Greta Lee (Russian Doll, The Morning Show) ja Yoo Teo (Decision to Leave, Leto). Noran aviomiehenä Arthurina hienossa sivuroolissa nähdään John Magaro (Big Short).

Traileri: https://youtu.be/meQrkjQomTI
Kieli: Korea, englanti, mandariini, ranska
Tekstitys: Ruotsi, suomi
105 min, Sallittu

The Peasants

Ennakkonäytös: Ensi-ilta 1.3.2024!

Władysław Reymontin Nobel-palkittuun talonpoikaiseepokseen pohjautuva elokuva kertoo Jagnasta, nuoresta naisesta, joka haluaa kulkea omia polkujaan samaan aikaan, kun kylän rikkaimman talollisen Borynan ja tämän pojan Antekin välille syntyy riitaisa taistelu Jagnasta. Visuaalisesti hätkähdyttävän, yksittäisistä öljyvärimaalauksista koostuvan elokuvan takana ovat palkitun Loving Vincent -elokuvan tekijät, ja se on valittu Puolan Oscar-ehdokkaaksi vuodelle 2024.

Traileri: https://youtu.be/iGDGoYQkEgQ
Kieli: Puola, latina
Tekstitys: Ruotsi, suomi
114 min, K-16


Musiikkia: Black Velvet – Rock Classics Unplugged.

Christa Nedergård (laulu) ja Joel Karlsson (kitara) ovat Black Velvet, vaasalainen duo. Duo tarjoaa akustisia covereita rockhistorian suurimmista ja parhaista kappaleista.


Ohjus

Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Draamakomedia kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana – ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin. Lappi ja pieni kirkonkylä menevät sekaisin, ja ulkomaisia toimittajia lappaa paikalliseen hotelliin. Tutkimusten keskellä Niina tapaa hävittäjälentäjä Kain, ja samaan aikaan ex-mies Tapio on vapautumassa vankilasta. Niinan on löydettävä rajansa, jotta myös totuus ohjuksesta näkisi päivänvalon. Ohjus on elokuva rajoista ja rajattomuudesta, missä poliittinen satiiri kohtaa lämpimän huumorin.

Traileri: https://youtu.be/yHRLghnp45c
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ruotsi
115 min, K-12

Arne Alligator och djungelkompisarna

Vi får följa med Arne och hans vänner på deras äventyr där de stöter på olika utmaningar och gör sitt bästa för att lösa dem tillsammans. Med deras sympatiska och unika personligheter – knasiga, snälla och modiga – utgör de en perfekt grupp med vänner.

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/Tptgy3fdIko
Kieli: Ruotsi
Tekstitys: Ei
62 min, Sallittu

Mavka – Metsän laulu 

Preview: Premiere 26.7.2024!

Vihreitä arvoja korostava koko perheen animaatio Mavka: Metsän laulu on ukrainalais-amerikkalainen yhteistuotanto ja Euroopan laajuinen kassamenestys, joka kannustaa rakentamaan siltoja yli rajojen.

Muinaisista ajoista saakka Ukrainan metsät ovat kätkeneet sisäänsä uskomattomia salaisuuksia ja myyttisiä olentoja. Mavka on haltia ja metsän sielu, jonka tehtävä on suojella metsän sydäntä kaikilta vaaroilta, etenkin ihmisiltä. Lucas on läheisen kylän asukas, joka haaveilee urasta muusikkona. Kun heidän maailmansa kohtaavat, tapahtuu jotain odottamatonta: he rakastuvat. Mutta ihmisten ja metsän asukkaiden joutuessa törmäyskurssille vanhan sahalaitoksen perijättären juonien seurauksena, myös Mavka ja Lucas ajautuvat vastakkain. Voittaako rakkaus epäilyksen ja pelon?

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/WtjkC7a_r0Y
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ei
62 min, K7

The Boy and the Heron

Nuori Mahito-poika kaipaa äitiään ja päätyy etsimään tätä elävien sekä kuolleiden jakamasta rajamaailmasta. Siellä kuolema päättyy ja uusi elämä voi alkaa. Poika ja haikara on Hayao Miyazakin osin omaelämäkerrallinen fantasia elämästä ja kuolemasta, tarina luomisesta sekä ystävyyden merkityksestä.

 

Poika ja haikara on Oscar-palkitun Hayao Miyazakin ensimmäinen pitkä elokuva kymmeneen vuoteen. Sen on tuottanut Studio Ghiblin alkuperäinen perustajajäsen Toshio Suzuki. Käsin piirretyn elokuvan musiikin on luonut Miyazakin pitkäaikainen vakiosäveltäjä Joe Hisaishi. Tunnusmelodian esittää J-Pop -supertähti Kenshi Yonezu.

 

Traileri: https://youtu.be/QqM44kWnZZ0
Kieli: Japani
Tekstitys: Ruotsi, suomi
124 min, K-12

 

Anatomy of a Fall

Viiden Oscarin ehdokas ja kahden Golden Globen voittaja.

Cannesin kilpasarjan vuonna 2023 voittaneessa elokuvassa Sandra, Samuel ja heidän 11-vuotias poikansa ovat viettäneet vuoden syrjäisessä huvilassa Ranskan Alpeilla. Kun Samuel löydetään kuolleena lumesta talon pihalta, poliisi alkaa tutkia, putosiko hän vai työnnettiinkö hänet alas. Oikeusjutun aikana ei selvitetä vain Samuelin kuoleman olosuhteita, vaan siitä muodostuu myös ja etenkin Sandran ja Samuelin ristiriitaisen suhteen psykologinen syväluotaus. Justine Trietin ohjaamassa trillerissä sanoja käytetään kuin aseita, ja järisyttävät totuudet näkevät päivänvalon. Pääosassa on roolistaan ylistystä saanut Sandra Hüller, joka nähtiin Suomessakin esitetyssä elokuvassa Isäni Toni Erdmann. Putoamisen anatomia voitti Cannesissa Palm d’Orin lisäksi Palm Dog -palkinnon, kun Messi palkittiin parhaasta koiraesiintyjän roolista.

Traileri: https://youtu.be/rh2S6lOy3pA
Kieli: Ranska, englanti, saksa
Tekstitys: Suomi, ruotsi
151 min, K-12

Tiedot

Alkaa:
pe 16.2 09:00
Loppuu:
su 18.2 22:00
Tapahtumaluokat:
,
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ostrobothnia Film Fest

pe 16.2 09:00 - su 18.2 22:00

Valmistaudu viikonloppuun, joka on täynnä elokuva-aarteita! Skafferiet rf & Film i Österbotten rf järjestää yhdessä ensimmäistä kertaa Ostrobothnia Film Fest, missä nähdään lyhytelokuvia, dokumentteja, ennakkonäytöksiä, draamoja ja lastenelokuviin ja animea – jokaiselle löytyy jotakin, ja jos olet oikea elokuvafani, voit ostaa festivaalipassin nähdäksesi ne kaikki!

Luvassa on keskustelua elokuvantekijöiden kanssa, elävää musiikkia, naposteltavaa tarjolla, elokuvateemainen tietovisa ja työpajoja lapsille! 

Ohjelmaa myös Filmverkstadenin ja Platformin tiloissa!

Lue koko ohjelma kaikissa paikoissa tässä: https://www.ostrobothniafilmfest.com/

 

🎟 LIPUT ELOKUVIIN RITZISSÄ
YHDEN elokuvan lippu: 9€
KAKSI tai enemmän: 7€/elokuva
Mavka,  Arne Alligator: 5€
Festivaalipassi! Sisäänpääsy kaikkiin elokuviin perjantai-sunnuntai: 30€

 

📽 AIKATAULU 📽

🎉 = ENNAKKONÄYTÖS

PERJANTAI 16.2

9.00 🔸 Take OFF 2024 – Elokuva-alan päivä. Osallistu mielenkiintoisiin luentoihin ja paneelikeskusteluihin. Lavalla: Klaus Härö, Tomas Lindh, Emilia Wik, Elin Påfs, Erik Åhman, Simon Staffans, Mikko Jokipii, Pia Lehto, ja muut. Ilmoitukset päivään 12.2 mennessä: https://forms.gle/j7TCJwfNW4DA1rxS7
16.45  🔸 Arcadan opiskelijat Pohjanmaalta esittävät lyhytelokuviaan. Ilmainen sisäänpääsy!
19.10  🔸 SHORT: Circology. Ilmainen sisäänpääsy!
19.30 🔸 SHORT: Kaukainen planeetta. Ilmainen sisäänpääsy!
20.00 🔸 DOC: Miraklet i Gullspång + Q&A: Kuvaaja Pia Lehto paikalla.

PLATFORMissa (Kirkkopuistikko 20 D): 16.30 🔸 The Winter Garden’s Tale. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 70 min. Ilmainen!

LAUANTAI 17.2

12.00 🔸 DOC: Little Scandinavia + keskustelu: Ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh paikalla.
14.30 🔸 Past Lives
16.30 🔸 🎉 The Peasants
18.30 ▫️ MUSIIKKIA: Black Velvet – Rock classics unplugged. Elävää musiikkia kahvilassa.
19.30 🔸 Ohjus. Videotervehdykset ohjaajalta ennen elokuvaa.
22.00 ▫️VIRALLISET JATKOT! Tunnelma jatkuu Doo-Bop Clubissä missä voi nauttia livemusiikista The Punk Folk Bandin kanssa n. 22:30. Ilmainen sisäänpääsy klo. 22.00 jälkeen.

PLATFORMissa: 16.00 🔸 Tankar i hatten. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 30 min. Ilmainen!

 

SUNNUNTAI 18.2

12.30 🔸 Arne Alligator och djungelkompisarna. Ruotsiksi. 5€.
14.00 🔸🎉 Mavka – Metsän laulu. Suomeksi. 5€.
16.00 🔸 The Boy and the Heron.
18.00 ▫️ QUIZ. Elokuva-aiheinen visa.
18.30 🔸 Anatomy of a Fall.

PLATFORMissa: Elokuvatyöpajat lapsille. Suomeksi klo. 12.30 & ruotsiksi 14.00. Ilmainen!

 

SHORT: Circology (2022) 

Dance movie. Produced by Malakta.

FREE ENTRY!
16 min
SHORT: Kaukainen planeetta (2023)
Satu majakanvartijasta ja hänen pikkuveljestään. Ohjaaja Juho Kuosmasen trilogian kolmas mykkäelokuva. Ilmainen sisäänpääsy!

Kieli: Suomi
Tekstitys: None
15 min, Sallittu

DOC: Miraklet i Gullspång (2023)

Jumalan merkki saa kaksi norjalaista sisarta ostamaan asunnon Ruotsin Gullspångista. Kun he tapaavat asunnon omistajan välittäjän toimistossa, hän on kopio heidän kuolleesta isosiskostaan, joka teki itsemurhan 30 vuotta aiemmin. Se, mikä alkaa sadunomaisesta perheenyhdistämisestä, kehittyy raivokkaaksi draamaksi valheista, salaisuuksista ja uskon tärkeydestä.

Lähde: ruotsalainen elokuvatietokanta

Elokuvan kuvaaja Pia Lehto on paikan päällä ja pidetään Q&A-hetken elokuvan jälkeen.

Traileri: https://youtu.be/Baxk6h98lVo
Kieli: Ruotsi, englanti, norjaa
Tekstitys: Englanti
108 min, Sallittu

DOC: Little Scandinavia (2023)

Erikoisteatterileikkaus TV-minisarjasta. Käynnissä on kokeilu, jossa selvitetään, kestäisikö skandinaavinen vankilamalli, jossa kuntoutusta painotetaan rangaistuksen sijaan.

Elokuvan ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh liittyy joukkoomme elokuvan jälkeen Q&A:ssa.

Kieli: Englanti, tanska, norja, ruotsi
Tekstitys: Englanti
98 min, Sallittu

Past Lives

Celine Songin herkkä ja hienovarainen ohjausdebyytti Past Lives sai maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla valloittaen sekä yleisön että kriitikoiden sydämet. Elokuvaa on ylistetty paitsi yhdeksi vuoden parhaista elokuvista, myös vaikuttavimmaksi rakkaustarinaksi vuosikausiin. 

Lapsuudenystävät Nora ja Hae Sung joutuvat eroon toisistaan, kun Noran perhe muuttaa pois Etelä-Koreasta. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin he tapaavat New Yorkissa ja viettävät viikon yhdessä: onko olemassa ikiaikainen kohtalo, joka solmii sieluja yhteen? Past Lives on sydäntä särkevä moderni romanssi elämän risteyskohdista.

Päärooleissa Norana ja Hae Sungina loistavat Greta Lee (Russian Doll, The Morning Show) ja Yoo Teo (Decision to Leave, Leto). Noran aviomiehenä Arthurina hienossa sivuroolissa nähdään John Magaro (Big Short).

Traileri: https://youtu.be/meQrkjQomTI
Kieli: Korea, englanti, mandariini, ranska
Tekstitys: Ruotsi, suomi
105 min, Sallittu

The Peasants

Ennakkonäytös: Ensi-ilta 1.3.2024!

Władysław Reymontin Nobel-palkittuun talonpoikaiseepokseen pohjautuva elokuva kertoo Jagnasta, nuoresta naisesta, joka haluaa kulkea omia polkujaan samaan aikaan, kun kylän rikkaimman talollisen Borynan ja tämän pojan Antekin välille syntyy riitaisa taistelu Jagnasta. Visuaalisesti hätkähdyttävän, yksittäisistä öljyvärimaalauksista koostuvan elokuvan takana ovat palkitun Loving Vincent -elokuvan tekijät, ja se on valittu Puolan Oscar-ehdokkaaksi vuodelle 2024.

Traileri: https://youtu.be/iGDGoYQkEgQ
Kieli: Puola, latina
Tekstitys: Ruotsi, suomi
114 min, K-16


Musiikkia: Black Velvet – Rock Classics Unplugged.

Christa Nedergård (laulu) ja Joel Karlsson (kitara) ovat Black Velvet, vaasalainen duo. Duo tarjoaa akustisia covereita rockhistorian suurimmista ja parhaista kappaleista.


Ohjus

Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Draamakomedia kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana – ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin. Lappi ja pieni kirkonkylä menevät sekaisin, ja ulkomaisia toimittajia lappaa paikalliseen hotelliin. Tutkimusten keskellä Niina tapaa hävittäjälentäjä Kain, ja samaan aikaan ex-mies Tapio on vapautumassa vankilasta. Niinan on löydettävä rajansa, jotta myös totuus ohjuksesta näkisi päivänvalon. Ohjus on elokuva rajoista ja rajattomuudesta, missä poliittinen satiiri kohtaa lämpimän huumorin.

Traileri: https://youtu.be/yHRLghnp45c
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ruotsi
115 min, K-12

Arne Alligator och djungelkompisarna

Vi får följa med Arne och hans vänner på deras äventyr där de stöter på olika utmaningar och gör sitt bästa för att lösa dem tillsammans. Med deras sympatiska och unika personligheter – knasiga, snälla och modiga – utgör de en perfekt grupp med vänner.

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/Tptgy3fdIko
Kieli: Ruotsi
Tekstitys: Ei
62 min, Sallittu

Mavka – Metsän laulu 

Preview: Premiere 26.7.2024!

Vihreitä arvoja korostava koko perheen animaatio Mavka: Metsän laulu on ukrainalais-amerikkalainen yhteistuotanto ja Euroopan laajuinen kassamenestys, joka kannustaa rakentamaan siltoja yli rajojen.

Muinaisista ajoista saakka Ukrainan metsät ovat kätkeneet sisäänsä uskomattomia salaisuuksia ja myyttisiä olentoja. Mavka on haltia ja metsän sielu, jonka tehtävä on suojella metsän sydäntä kaikilta vaaroilta, etenkin ihmisiltä. Lucas on läheisen kylän asukas, joka haaveilee urasta muusikkona. Kun heidän maailmansa kohtaavat, tapahtuu jotain odottamatonta: he rakastuvat. Mutta ihmisten ja metsän asukkaiden joutuessa törmäyskurssille vanhan sahalaitoksen perijättären juonien seurauksena, myös Mavka ja Lucas ajautuvat vastakkain. Voittaako rakkaus epäilyksen ja pelon?

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/WtjkC7a_r0Y
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ei
62 min, K7

The Boy and the Heron

Nuori Mahito-poika kaipaa äitiään ja päätyy etsimään tätä elävien sekä kuolleiden jakamasta rajamaailmasta. Siellä kuolema päättyy ja uusi elämä voi alkaa. Poika ja haikara on Hayao Miyazakin osin omaelämäkerrallinen fantasia elämästä ja kuolemasta, tarina luomisesta sekä ystävyyden merkityksestä.

 

Poika ja haikara on Oscar-palkitun Hayao Miyazakin ensimmäinen pitkä elokuva kymmeneen vuoteen. Sen on tuottanut Studio Ghiblin alkuperäinen perustajajäsen Toshio Suzuki. Käsin piirretyn elokuvan musiikin on luonut Miyazakin pitkäaikainen vakiosäveltäjä Joe Hisaishi. Tunnusmelodian esittää J-Pop -supertähti Kenshi Yonezu.

 

Traileri: https://youtu.be/QqM44kWnZZ0
Kieli: Japani
Tekstitys: Ruotsi, suomi
124 min, K-12

 

Anatomy of a Fall

Viiden Oscarin ehdokas ja kahden Golden Globen voittaja.

Cannesin kilpasarjan vuonna 2023 voittaneessa elokuvassa Sandra, Samuel ja heidän 11-vuotias poikansa ovat viettäneet vuoden syrjäisessä huvilassa Ranskan Alpeilla. Kun Samuel löydetään kuolleena lumesta talon pihalta, poliisi alkaa tutkia, putosiko hän vai työnnettiinkö hänet alas. Oikeusjutun aikana ei selvitetä vain Samuelin kuoleman olosuhteita, vaan siitä muodostuu myös ja etenkin Sandran ja Samuelin ristiriitaisen suhteen psykologinen syväluotaus. Justine Trietin ohjaamassa trillerissä sanoja käytetään kuin aseita, ja järisyttävät totuudet näkevät päivänvalon. Pääosassa on roolistaan ylistystä saanut Sandra Hüller, joka nähtiin Suomessakin esitetyssä elokuvassa Isäni Toni Erdmann. Putoamisen anatomia voitti Cannesissa Palm d’Orin lisäksi Palm Dog -palkinnon, kun Messi palkittiin parhaasta koiraesiintyjän roolista.

Traileri: https://youtu.be/rh2S6lOy3pA
Kieli: Ranska, englanti, saksa
Tekstitys: Suomi, ruotsi
151 min, K-12

Tiedot

Alkaa:
pe 16.2 09:00
Loppuu:
su 18.2 22:00
Tapahtumaluokat:
,
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ostrobothnia Film Fest

pe 16.2 09:00 - su 18.2 22:00

Valmistaudu viikonloppuun, joka on täynnä elokuva-aarteita! Skafferiet rf & Film i Österbotten rf järjestää yhdessä ensimmäistä kertaa Ostrobothnia Film Fest, missä nähdään lyhytelokuvia, dokumentteja, ennakkonäytöksiä, draamoja ja lastenelokuviin ja animea – jokaiselle löytyy jotakin, ja jos olet oikea elokuvafani, voit ostaa festivaalipassin nähdäksesi ne kaikki!

Luvassa on keskustelua elokuvantekijöiden kanssa, elävää musiikkia, naposteltavaa tarjolla, elokuvateemainen tietovisa ja työpajoja lapsille! 

Ohjelmaa myös Filmverkstadenin ja Platformin tiloissa!

Lue koko ohjelma kaikissa paikoissa tässä: https://www.ostrobothniafilmfest.com/

 

🎟 LIPUT ELOKUVIIN RITZISSÄ
YHDEN elokuvan lippu: 9€
KAKSI tai enemmän: 7€/elokuva
Mavka,  Arne Alligator: 5€
Festivaalipassi! Sisäänpääsy kaikkiin elokuviin perjantai-sunnuntai: 30€

 

📽 AIKATAULU 📽

🎉 = ENNAKKONÄYTÖS

PERJANTAI 16.2

9.00 🔸 Take OFF 2024 – Elokuva-alan päivä. Osallistu mielenkiintoisiin luentoihin ja paneelikeskusteluihin. Lavalla: Klaus Härö, Tomas Lindh, Emilia Wik, Elin Påfs, Erik Åhman, Simon Staffans, Mikko Jokipii, Pia Lehto, ja muut. Ilmoitukset päivään 12.2 mennessä: https://forms.gle/j7TCJwfNW4DA1rxS7
16.45  🔸 Arcadan opiskelijat Pohjanmaalta esittävät lyhytelokuviaan. Ilmainen sisäänpääsy!
19.10  🔸 SHORT: Circology. Ilmainen sisäänpääsy!
19.30 🔸 SHORT: Kaukainen planeetta. Ilmainen sisäänpääsy!
20.00 🔸 DOC: Miraklet i Gullspång + Q&A: Kuvaaja Pia Lehto paikalla.

PLATFORMissa (Kirkkopuistikko 20 D): 16.30 🔸 The Winter Garden’s Tale. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 70 min. Ilmainen!

LAUANTAI 17.2

12.00 🔸 DOC: Little Scandinavia + keskustelu: Ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh paikalla.
14.30 🔸 Past Lives
16.30 🔸 🎉 The Peasants
18.30 ▫️ MUSIIKKIA: Black Velvet – Rock classics unplugged. Elävää musiikkia kahvilassa.
19.30 🔸 Ohjus. Videotervehdykset ohjaajalta ennen elokuvaa.
22.00 ▫️VIRALLISET JATKOT! Tunnelma jatkuu Doo-Bop Clubissä missä voi nauttia livemusiikista The Punk Folk Bandin kanssa n. 22:30. Ilmainen sisäänpääsy klo. 22.00 jälkeen.

PLATFORMissa: 16.00 🔸 Tankar i hatten. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 30 min. Ilmainen!

 

SUNNUNTAI 18.2

12.30 🔸 Arne Alligator och djungelkompisarna. Ruotsiksi. 5€.
14.00 🔸🎉 Mavka – Metsän laulu. Suomeksi. 5€.
16.00 🔸 The Boy and the Heron.
18.00 ▫️ QUIZ. Elokuva-aiheinen visa.
18.30 🔸 Anatomy of a Fall.

PLATFORMissa: Elokuvatyöpajat lapsille. Suomeksi klo. 12.30 & ruotsiksi 14.00. Ilmainen!

 

SHORT: Circology (2022) 

Dance movie. Produced by Malakta.

FREE ENTRY!
16 min
SHORT: Kaukainen planeetta (2023)
Satu majakanvartijasta ja hänen pikkuveljestään. Ohjaaja Juho Kuosmasen trilogian kolmas mykkäelokuva. Ilmainen sisäänpääsy!

Kieli: Suomi
Tekstitys: None
15 min, Sallittu

DOC: Miraklet i Gullspång (2023)

Jumalan merkki saa kaksi norjalaista sisarta ostamaan asunnon Ruotsin Gullspångista. Kun he tapaavat asunnon omistajan välittäjän toimistossa, hän on kopio heidän kuolleesta isosiskostaan, joka teki itsemurhan 30 vuotta aiemmin. Se, mikä alkaa sadunomaisesta perheenyhdistämisestä, kehittyy raivokkaaksi draamaksi valheista, salaisuuksista ja uskon tärkeydestä.

Lähde: ruotsalainen elokuvatietokanta

Elokuvan kuvaaja Pia Lehto on paikan päällä ja pidetään Q&A-hetken elokuvan jälkeen.

Traileri: https://youtu.be/Baxk6h98lVo
Kieli: Ruotsi, englanti, norjaa
Tekstitys: Englanti
108 min, Sallittu

DOC: Little Scandinavia (2023)

Erikoisteatterileikkaus TV-minisarjasta. Käynnissä on kokeilu, jossa selvitetään, kestäisikö skandinaavinen vankilamalli, jossa kuntoutusta painotetaan rangaistuksen sijaan.

Elokuvan ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh liittyy joukkoomme elokuvan jälkeen Q&A:ssa.

Kieli: Englanti, tanska, norja, ruotsi
Tekstitys: Englanti
98 min, Sallittu

Past Lives

Celine Songin herkkä ja hienovarainen ohjausdebyytti Past Lives sai maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla valloittaen sekä yleisön että kriitikoiden sydämet. Elokuvaa on ylistetty paitsi yhdeksi vuoden parhaista elokuvista, myös vaikuttavimmaksi rakkaustarinaksi vuosikausiin. 

Lapsuudenystävät Nora ja Hae Sung joutuvat eroon toisistaan, kun Noran perhe muuttaa pois Etelä-Koreasta. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin he tapaavat New Yorkissa ja viettävät viikon yhdessä: onko olemassa ikiaikainen kohtalo, joka solmii sieluja yhteen? Past Lives on sydäntä särkevä moderni romanssi elämän risteyskohdista.

Päärooleissa Norana ja Hae Sungina loistavat Greta Lee (Russian Doll, The Morning Show) ja Yoo Teo (Decision to Leave, Leto). Noran aviomiehenä Arthurina hienossa sivuroolissa nähdään John Magaro (Big Short).

Traileri: https://youtu.be/meQrkjQomTI
Kieli: Korea, englanti, mandariini, ranska
Tekstitys: Ruotsi, suomi
105 min, Sallittu

The Peasants

Ennakkonäytös: Ensi-ilta 1.3.2024!

Władysław Reymontin Nobel-palkittuun talonpoikaiseepokseen pohjautuva elokuva kertoo Jagnasta, nuoresta naisesta, joka haluaa kulkea omia polkujaan samaan aikaan, kun kylän rikkaimman talollisen Borynan ja tämän pojan Antekin välille syntyy riitaisa taistelu Jagnasta. Visuaalisesti hätkähdyttävän, yksittäisistä öljyvärimaalauksista koostuvan elokuvan takana ovat palkitun Loving Vincent -elokuvan tekijät, ja se on valittu Puolan Oscar-ehdokkaaksi vuodelle 2024.

Traileri: https://youtu.be/iGDGoYQkEgQ
Kieli: Puola, latina
Tekstitys: Ruotsi, suomi
114 min, K-16


Musiikkia: Black Velvet – Rock Classics Unplugged.

Christa Nedergård (laulu) ja Joel Karlsson (kitara) ovat Black Velvet, vaasalainen duo. Duo tarjoaa akustisia covereita rockhistorian suurimmista ja parhaista kappaleista.


Ohjus

Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Draamakomedia kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana – ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin. Lappi ja pieni kirkonkylä menevät sekaisin, ja ulkomaisia toimittajia lappaa paikalliseen hotelliin. Tutkimusten keskellä Niina tapaa hävittäjälentäjä Kain, ja samaan aikaan ex-mies Tapio on vapautumassa vankilasta. Niinan on löydettävä rajansa, jotta myös totuus ohjuksesta näkisi päivänvalon. Ohjus on elokuva rajoista ja rajattomuudesta, missä poliittinen satiiri kohtaa lämpimän huumorin.

Traileri: https://youtu.be/yHRLghnp45c
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ruotsi
115 min, K-12

Arne Alligator och djungelkompisarna

Vi får följa med Arne och hans vänner på deras äventyr där de stöter på olika utmaningar och gör sitt bästa för att lösa dem tillsammans. Med deras sympatiska och unika personligheter – knasiga, snälla och modiga – utgör de en perfekt grupp med vänner.

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/Tptgy3fdIko
Kieli: Ruotsi
Tekstitys: Ei
62 min, Sallittu

Mavka – Metsän laulu 

Preview: Premiere 26.7.2024!

Vihreitä arvoja korostava koko perheen animaatio Mavka: Metsän laulu on ukrainalais-amerikkalainen yhteistuotanto ja Euroopan laajuinen kassamenestys, joka kannustaa rakentamaan siltoja yli rajojen.

Muinaisista ajoista saakka Ukrainan metsät ovat kätkeneet sisäänsä uskomattomia salaisuuksia ja myyttisiä olentoja. Mavka on haltia ja metsän sielu, jonka tehtävä on suojella metsän sydäntä kaikilta vaaroilta, etenkin ihmisiltä. Lucas on läheisen kylän asukas, joka haaveilee urasta muusikkona. Kun heidän maailmansa kohtaavat, tapahtuu jotain odottamatonta: he rakastuvat. Mutta ihmisten ja metsän asukkaiden joutuessa törmäyskurssille vanhan sahalaitoksen perijättären juonien seurauksena, myös Mavka ja Lucas ajautuvat vastakkain. Voittaako rakkaus epäilyksen ja pelon?

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/WtjkC7a_r0Y
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ei
62 min, K7

The Boy and the Heron

Nuori Mahito-poika kaipaa äitiään ja päätyy etsimään tätä elävien sekä kuolleiden jakamasta rajamaailmasta. Siellä kuolema päättyy ja uusi elämä voi alkaa. Poika ja haikara on Hayao Miyazakin osin omaelämäkerrallinen fantasia elämästä ja kuolemasta, tarina luomisesta sekä ystävyyden merkityksestä.

 

Poika ja haikara on Oscar-palkitun Hayao Miyazakin ensimmäinen pitkä elokuva kymmeneen vuoteen. Sen on tuottanut Studio Ghiblin alkuperäinen perustajajäsen Toshio Suzuki. Käsin piirretyn elokuvan musiikin on luonut Miyazakin pitkäaikainen vakiosäveltäjä Joe Hisaishi. Tunnusmelodian esittää J-Pop -supertähti Kenshi Yonezu.

 

Traileri: https://youtu.be/QqM44kWnZZ0
Kieli: Japani
Tekstitys: Ruotsi, suomi
124 min, K-12

 

Anatomy of a Fall

Viiden Oscarin ehdokas ja kahden Golden Globen voittaja.

Cannesin kilpasarjan vuonna 2023 voittaneessa elokuvassa Sandra, Samuel ja heidän 11-vuotias poikansa ovat viettäneet vuoden syrjäisessä huvilassa Ranskan Alpeilla. Kun Samuel löydetään kuolleena lumesta talon pihalta, poliisi alkaa tutkia, putosiko hän vai työnnettiinkö hänet alas. Oikeusjutun aikana ei selvitetä vain Samuelin kuoleman olosuhteita, vaan siitä muodostuu myös ja etenkin Sandran ja Samuelin ristiriitaisen suhteen psykologinen syväluotaus. Justine Trietin ohjaamassa trillerissä sanoja käytetään kuin aseita, ja järisyttävät totuudet näkevät päivänvalon. Pääosassa on roolistaan ylistystä saanut Sandra Hüller, joka nähtiin Suomessakin esitetyssä elokuvassa Isäni Toni Erdmann. Putoamisen anatomia voitti Cannesissa Palm d’Orin lisäksi Palm Dog -palkinnon, kun Messi palkittiin parhaasta koiraesiintyjän roolista.

Traileri: https://youtu.be/rh2S6lOy3pA
Kieli: Ranska, englanti, saksa
Tekstitys: Suomi, ruotsi
151 min, K-12

Tiedot

Alkaa:
pe 16.2 09:00
Loppuu:
su 18.2 22:00
Tapahtumaluokat:
,

AIKA

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ostrobothnia Film Fest

pe 16.2 09:00 - su 18.2 22:00

Valmistaudu viikonloppuun, joka on täynnä elokuva-aarteita! Skafferiet rf & Film i Österbotten rf järjestää yhdessä ensimmäistä kertaa Ostrobothnia Film Fest, missä nähdään lyhytelokuvia, dokumentteja, ennakkonäytöksiä, draamoja ja lastenelokuviin ja animea – jokaiselle löytyy jotakin, ja jos olet oikea elokuvafani, voit ostaa festivaalipassin nähdäksesi ne kaikki!

Luvassa on keskustelua elokuvantekijöiden kanssa, elävää musiikkia, naposteltavaa tarjolla, elokuvateemainen tietovisa ja työpajoja lapsille! 

Ohjelmaa myös Filmverkstadenin ja Platformin tiloissa!

Lue koko ohjelma kaikissa paikoissa tässä: https://www.ostrobothniafilmfest.com/

 

🎟 LIPUT ELOKUVIIN RITZISSÄ
YHDEN elokuvan lippu: 9€
KAKSI tai enemmän: 7€/elokuva
Mavka,  Arne Alligator: 5€
Festivaalipassi! Sisäänpääsy kaikkiin elokuviin perjantai-sunnuntai: 30€

 

📽 AIKATAULU 📽

🎉 = ENNAKKONÄYTÖS

PERJANTAI 16.2

9.00 🔸 Take OFF 2024 – Elokuva-alan päivä. Osallistu mielenkiintoisiin luentoihin ja paneelikeskusteluihin. Lavalla: Klaus Härö, Tomas Lindh, Emilia Wik, Elin Påfs, Erik Åhman, Simon Staffans, Mikko Jokipii, Pia Lehto, ja muut. Ilmoitukset päivään 12.2 mennessä: https://forms.gle/j7TCJwfNW4DA1rxS7
16.45  🔸 Arcadan opiskelijat Pohjanmaalta esittävät lyhytelokuviaan. Ilmainen sisäänpääsy!
19.10  🔸 SHORT: Circology. Ilmainen sisäänpääsy!
19.30 🔸 SHORT: Kaukainen planeetta. Ilmainen sisäänpääsy!
20.00 🔸 DOC: Miraklet i Gullspång + Q&A: Kuvaaja Pia Lehto paikalla.

PLATFORMissa (Kirkkopuistikko 20 D): 16.30 🔸 The Winter Garden’s Tale. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 70 min. Ilmainen!

LAUANTAI 17.2

12.00 🔸 DOC: Little Scandinavia + keskustelu: Ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh paikalla.
14.30 🔸 Past Lives
16.30 🔸 🎉 The Peasants
18.30 ▫️ MUSIIKKIA: Black Velvet – Rock classics unplugged. Elävää musiikkia kahvilassa.
19.30 🔸 Ohjus. Videotervehdykset ohjaajalta ennen elokuvaa.
22.00 ▫️VIRALLISET JATKOT! Tunnelma jatkuu Doo-Bop Clubissä missä voi nauttia livemusiikista The Punk Folk Bandin kanssa n. 22:30. Ilmainen sisäänpääsy klo. 22.00 jälkeen.

PLATFORMissa: 16.00 🔸 Tankar i hatten. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 30 min. Ilmainen!

 

SUNNUNTAI 18.2

12.30 🔸 Arne Alligator och djungelkompisarna. Ruotsiksi. 5€.
14.00 🔸🎉 Mavka – Metsän laulu. Suomeksi. 5€.
16.00 🔸 The Boy and the Heron.
18.00 ▫️ QUIZ. Elokuva-aiheinen visa.
18.30 🔸 Anatomy of a Fall.

PLATFORMissa: Elokuvatyöpajat lapsille. Suomeksi klo. 12.30 & ruotsiksi 14.00. Ilmainen!

 

SHORT: Circology (2022) 

Dance movie. Produced by Malakta.

FREE ENTRY!
16 min
SHORT: Kaukainen planeetta (2023)
Satu majakanvartijasta ja hänen pikkuveljestään. Ohjaaja Juho Kuosmasen trilogian kolmas mykkäelokuva. Ilmainen sisäänpääsy!

Kieli: Suomi
Tekstitys: None
15 min, Sallittu

DOC: Miraklet i Gullspång (2023)

Jumalan merkki saa kaksi norjalaista sisarta ostamaan asunnon Ruotsin Gullspångista. Kun he tapaavat asunnon omistajan välittäjän toimistossa, hän on kopio heidän kuolleesta isosiskostaan, joka teki itsemurhan 30 vuotta aiemmin. Se, mikä alkaa sadunomaisesta perheenyhdistämisestä, kehittyy raivokkaaksi draamaksi valheista, salaisuuksista ja uskon tärkeydestä.

Lähde: ruotsalainen elokuvatietokanta

Elokuvan kuvaaja Pia Lehto on paikan päällä ja pidetään Q&A-hetken elokuvan jälkeen.

Traileri: https://youtu.be/Baxk6h98lVo
Kieli: Ruotsi, englanti, norjaa
Tekstitys: Englanti
108 min, Sallittu

DOC: Little Scandinavia (2023)

Erikoisteatterileikkaus TV-minisarjasta. Käynnissä on kokeilu, jossa selvitetään, kestäisikö skandinaavinen vankilamalli, jossa kuntoutusta painotetaan rangaistuksen sijaan.

Elokuvan ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh liittyy joukkoomme elokuvan jälkeen Q&A:ssa.

Kieli: Englanti, tanska, norja, ruotsi
Tekstitys: Englanti
98 min, Sallittu

Past Lives

Celine Songin herkkä ja hienovarainen ohjausdebyytti Past Lives sai maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla valloittaen sekä yleisön että kriitikoiden sydämet. Elokuvaa on ylistetty paitsi yhdeksi vuoden parhaista elokuvista, myös vaikuttavimmaksi rakkaustarinaksi vuosikausiin. 

Lapsuudenystävät Nora ja Hae Sung joutuvat eroon toisistaan, kun Noran perhe muuttaa pois Etelä-Koreasta. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin he tapaavat New Yorkissa ja viettävät viikon yhdessä: onko olemassa ikiaikainen kohtalo, joka solmii sieluja yhteen? Past Lives on sydäntä särkevä moderni romanssi elämän risteyskohdista.

Päärooleissa Norana ja Hae Sungina loistavat Greta Lee (Russian Doll, The Morning Show) ja Yoo Teo (Decision to Leave, Leto). Noran aviomiehenä Arthurina hienossa sivuroolissa nähdään John Magaro (Big Short).

Traileri: https://youtu.be/meQrkjQomTI
Kieli: Korea, englanti, mandariini, ranska
Tekstitys: Ruotsi, suomi
105 min, Sallittu

The Peasants

Ennakkonäytös: Ensi-ilta 1.3.2024!

Władysław Reymontin Nobel-palkittuun talonpoikaiseepokseen pohjautuva elokuva kertoo Jagnasta, nuoresta naisesta, joka haluaa kulkea omia polkujaan samaan aikaan, kun kylän rikkaimman talollisen Borynan ja tämän pojan Antekin välille syntyy riitaisa taistelu Jagnasta. Visuaalisesti hätkähdyttävän, yksittäisistä öljyvärimaalauksista koostuvan elokuvan takana ovat palkitun Loving Vincent -elokuvan tekijät, ja se on valittu Puolan Oscar-ehdokkaaksi vuodelle 2024.

Traileri: https://youtu.be/iGDGoYQkEgQ
Kieli: Puola, latina
Tekstitys: Ruotsi, suomi
114 min, K-16


Musiikkia: Black Velvet – Rock Classics Unplugged.

Christa Nedergård (laulu) ja Joel Karlsson (kitara) ovat Black Velvet, vaasalainen duo. Duo tarjoaa akustisia covereita rockhistorian suurimmista ja parhaista kappaleista.


Ohjus

Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Draamakomedia kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana – ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin. Lappi ja pieni kirkonkylä menevät sekaisin, ja ulkomaisia toimittajia lappaa paikalliseen hotelliin. Tutkimusten keskellä Niina tapaa hävittäjälentäjä Kain, ja samaan aikaan ex-mies Tapio on vapautumassa vankilasta. Niinan on löydettävä rajansa, jotta myös totuus ohjuksesta näkisi päivänvalon. Ohjus on elokuva rajoista ja rajattomuudesta, missä poliittinen satiiri kohtaa lämpimän huumorin.

Traileri: https://youtu.be/yHRLghnp45c
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ruotsi
115 min, K-12

Arne Alligator och djungelkompisarna

Vi får följa med Arne och hans vänner på deras äventyr där de stöter på olika utmaningar och gör sitt bästa för att lösa dem tillsammans. Med deras sympatiska och unika personligheter – knasiga, snälla och modiga – utgör de en perfekt grupp med vänner.

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/Tptgy3fdIko
Kieli: Ruotsi
Tekstitys: Ei
62 min, Sallittu

Mavka – Metsän laulu 

Preview: Premiere 26.7.2024!

Vihreitä arvoja korostava koko perheen animaatio Mavka: Metsän laulu on ukrainalais-amerikkalainen yhteistuotanto ja Euroopan laajuinen kassamenestys, joka kannustaa rakentamaan siltoja yli rajojen.

Muinaisista ajoista saakka Ukrainan metsät ovat kätkeneet sisäänsä uskomattomia salaisuuksia ja myyttisiä olentoja. Mavka on haltia ja metsän sielu, jonka tehtävä on suojella metsän sydäntä kaikilta vaaroilta, etenkin ihmisiltä. Lucas on läheisen kylän asukas, joka haaveilee urasta muusikkona. Kun heidän maailmansa kohtaavat, tapahtuu jotain odottamatonta: he rakastuvat. Mutta ihmisten ja metsän asukkaiden joutuessa törmäyskurssille vanhan sahalaitoksen perijättären juonien seurauksena, myös Mavka ja Lucas ajautuvat vastakkain. Voittaako rakkaus epäilyksen ja pelon?

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/WtjkC7a_r0Y
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ei
62 min, K7

The Boy and the Heron

Nuori Mahito-poika kaipaa äitiään ja päätyy etsimään tätä elävien sekä kuolleiden jakamasta rajamaailmasta. Siellä kuolema päättyy ja uusi elämä voi alkaa. Poika ja haikara on Hayao Miyazakin osin omaelämäkerrallinen fantasia elämästä ja kuolemasta, tarina luomisesta sekä ystävyyden merkityksestä.

 

Poika ja haikara on Oscar-palkitun Hayao Miyazakin ensimmäinen pitkä elokuva kymmeneen vuoteen. Sen on tuottanut Studio Ghiblin alkuperäinen perustajajäsen Toshio Suzuki. Käsin piirretyn elokuvan musiikin on luonut Miyazakin pitkäaikainen vakiosäveltäjä Joe Hisaishi. Tunnusmelodian esittää J-Pop -supertähti Kenshi Yonezu.

 

Traileri: https://youtu.be/QqM44kWnZZ0
Kieli: Japani
Tekstitys: Ruotsi, suomi
124 min, K-12

 

Anatomy of a Fall

Viiden Oscarin ehdokas ja kahden Golden Globen voittaja.

Cannesin kilpasarjan vuonna 2023 voittaneessa elokuvassa Sandra, Samuel ja heidän 11-vuotias poikansa ovat viettäneet vuoden syrjäisessä huvilassa Ranskan Alpeilla. Kun Samuel löydetään kuolleena lumesta talon pihalta, poliisi alkaa tutkia, putosiko hän vai työnnettiinkö hänet alas. Oikeusjutun aikana ei selvitetä vain Samuelin kuoleman olosuhteita, vaan siitä muodostuu myös ja etenkin Sandran ja Samuelin ristiriitaisen suhteen psykologinen syväluotaus. Justine Trietin ohjaamassa trillerissä sanoja käytetään kuin aseita, ja järisyttävät totuudet näkevät päivänvalon. Pääosassa on roolistaan ylistystä saanut Sandra Hüller, joka nähtiin Suomessakin esitetyssä elokuvassa Isäni Toni Erdmann. Putoamisen anatomia voitti Cannesissa Palm d’Orin lisäksi Palm Dog -palkinnon, kun Messi palkittiin parhaasta koiraesiintyjän roolista.

Traileri: https://youtu.be/rh2S6lOy3pA
Kieli: Ranska, englanti, saksa
Tekstitys: Suomi, ruotsi
151 min, K-12

Tiedot

Alkaa:
pe 16.2 09:00
Loppuu:
su 18.2 22:00
Tapahtumaluokat:
,

HINTA

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ostrobothnia Film Fest

pe 16.2 09:00 - su 18.2 22:00

Valmistaudu viikonloppuun, joka on täynnä elokuva-aarteita! Skafferiet rf & Film i Österbotten rf järjestää yhdessä ensimmäistä kertaa Ostrobothnia Film Fest, missä nähdään lyhytelokuvia, dokumentteja, ennakkonäytöksiä, draamoja ja lastenelokuviin ja animea – jokaiselle löytyy jotakin, ja jos olet oikea elokuvafani, voit ostaa festivaalipassin nähdäksesi ne kaikki!

Luvassa on keskustelua elokuvantekijöiden kanssa, elävää musiikkia, naposteltavaa tarjolla, elokuvateemainen tietovisa ja työpajoja lapsille! 

Ohjelmaa myös Filmverkstadenin ja Platformin tiloissa!

Lue koko ohjelma kaikissa paikoissa tässä: https://www.ostrobothniafilmfest.com/

 

🎟 LIPUT ELOKUVIIN RITZISSÄ
YHDEN elokuvan lippu: 9€
KAKSI tai enemmän: 7€/elokuva
Mavka,  Arne Alligator: 5€
Festivaalipassi! Sisäänpääsy kaikkiin elokuviin perjantai-sunnuntai: 30€

 

📽 AIKATAULU 📽

🎉 = ENNAKKONÄYTÖS

PERJANTAI 16.2

9.00 🔸 Take OFF 2024 – Elokuva-alan päivä. Osallistu mielenkiintoisiin luentoihin ja paneelikeskusteluihin. Lavalla: Klaus Härö, Tomas Lindh, Emilia Wik, Elin Påfs, Erik Åhman, Simon Staffans, Mikko Jokipii, Pia Lehto, ja muut. Ilmoitukset päivään 12.2 mennessä: https://forms.gle/j7TCJwfNW4DA1rxS7
16.45  🔸 Arcadan opiskelijat Pohjanmaalta esittävät lyhytelokuviaan. Ilmainen sisäänpääsy!
19.10  🔸 SHORT: Circology. Ilmainen sisäänpääsy!
19.30 🔸 SHORT: Kaukainen planeetta. Ilmainen sisäänpääsy!
20.00 🔸 DOC: Miraklet i Gullspång + Q&A: Kuvaaja Pia Lehto paikalla.

PLATFORMissa (Kirkkopuistikko 20 D): 16.30 🔸 The Winter Garden’s Tale. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 70 min. Ilmainen!

LAUANTAI 17.2

12.00 🔸 DOC: Little Scandinavia + keskustelu: Ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh paikalla.
14.30 🔸 Past Lives
16.30 🔸 🎉 The Peasants
18.30 ▫️ MUSIIKKIA: Black Velvet – Rock classics unplugged. Elävää musiikkia kahvilassa.
19.30 🔸 Ohjus. Videotervehdykset ohjaajalta ennen elokuvaa.
22.00 ▫️VIRALLISET JATKOT! Tunnelma jatkuu Doo-Bop Clubissä missä voi nauttia livemusiikista The Punk Folk Bandin kanssa n. 22:30. Ilmainen sisäänpääsy klo. 22.00 jälkeen.

PLATFORMissa: 16.00 🔸 Tankar i hatten. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 30 min. Ilmainen!

 

SUNNUNTAI 18.2

12.30 🔸 Arne Alligator och djungelkompisarna. Ruotsiksi. 5€.
14.00 🔸🎉 Mavka – Metsän laulu. Suomeksi. 5€.
16.00 🔸 The Boy and the Heron.
18.00 ▫️ QUIZ. Elokuva-aiheinen visa.
18.30 🔸 Anatomy of a Fall.

PLATFORMissa: Elokuvatyöpajat lapsille. Suomeksi klo. 12.30 & ruotsiksi 14.00. Ilmainen!

 

SHORT: Circology (2022) 

Dance movie. Produced by Malakta.

FREE ENTRY!
16 min
SHORT: Kaukainen planeetta (2023)
Satu majakanvartijasta ja hänen pikkuveljestään. Ohjaaja Juho Kuosmasen trilogian kolmas mykkäelokuva. Ilmainen sisäänpääsy!

Kieli: Suomi
Tekstitys: None
15 min, Sallittu

DOC: Miraklet i Gullspång (2023)

Jumalan merkki saa kaksi norjalaista sisarta ostamaan asunnon Ruotsin Gullspångista. Kun he tapaavat asunnon omistajan välittäjän toimistossa, hän on kopio heidän kuolleesta isosiskostaan, joka teki itsemurhan 30 vuotta aiemmin. Se, mikä alkaa sadunomaisesta perheenyhdistämisestä, kehittyy raivokkaaksi draamaksi valheista, salaisuuksista ja uskon tärkeydestä.

Lähde: ruotsalainen elokuvatietokanta

Elokuvan kuvaaja Pia Lehto on paikan päällä ja pidetään Q&A-hetken elokuvan jälkeen.

Traileri: https://youtu.be/Baxk6h98lVo
Kieli: Ruotsi, englanti, norjaa
Tekstitys: Englanti
108 min, Sallittu

DOC: Little Scandinavia (2023)

Erikoisteatterileikkaus TV-minisarjasta. Käynnissä on kokeilu, jossa selvitetään, kestäisikö skandinaavinen vankilamalli, jossa kuntoutusta painotetaan rangaistuksen sijaan.

Elokuvan ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh liittyy joukkoomme elokuvan jälkeen Q&A:ssa.

Kieli: Englanti, tanska, norja, ruotsi
Tekstitys: Englanti
98 min, Sallittu

Past Lives

Celine Songin herkkä ja hienovarainen ohjausdebyytti Past Lives sai maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla valloittaen sekä yleisön että kriitikoiden sydämet. Elokuvaa on ylistetty paitsi yhdeksi vuoden parhaista elokuvista, myös vaikuttavimmaksi rakkaustarinaksi vuosikausiin. 

Lapsuudenystävät Nora ja Hae Sung joutuvat eroon toisistaan, kun Noran perhe muuttaa pois Etelä-Koreasta. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin he tapaavat New Yorkissa ja viettävät viikon yhdessä: onko olemassa ikiaikainen kohtalo, joka solmii sieluja yhteen? Past Lives on sydäntä särkevä moderni romanssi elämän risteyskohdista.

Päärooleissa Norana ja Hae Sungina loistavat Greta Lee (Russian Doll, The Morning Show) ja Yoo Teo (Decision to Leave, Leto). Noran aviomiehenä Arthurina hienossa sivuroolissa nähdään John Magaro (Big Short).

Traileri: https://youtu.be/meQrkjQomTI
Kieli: Korea, englanti, mandariini, ranska
Tekstitys: Ruotsi, suomi
105 min, Sallittu

The Peasants

Ennakkonäytös: Ensi-ilta 1.3.2024!

Władysław Reymontin Nobel-palkittuun talonpoikaiseepokseen pohjautuva elokuva kertoo Jagnasta, nuoresta naisesta, joka haluaa kulkea omia polkujaan samaan aikaan, kun kylän rikkaimman talollisen Borynan ja tämän pojan Antekin välille syntyy riitaisa taistelu Jagnasta. Visuaalisesti hätkähdyttävän, yksittäisistä öljyvärimaalauksista koostuvan elokuvan takana ovat palkitun Loving Vincent -elokuvan tekijät, ja se on valittu Puolan Oscar-ehdokkaaksi vuodelle 2024.

Traileri: https://youtu.be/iGDGoYQkEgQ
Kieli: Puola, latina
Tekstitys: Ruotsi, suomi
114 min, K-16


Musiikkia: Black Velvet – Rock Classics Unplugged.

Christa Nedergård (laulu) ja Joel Karlsson (kitara) ovat Black Velvet, vaasalainen duo. Duo tarjoaa akustisia covereita rockhistorian suurimmista ja parhaista kappaleista.


Ohjus

Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Draamakomedia kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana – ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin. Lappi ja pieni kirkonkylä menevät sekaisin, ja ulkomaisia toimittajia lappaa paikalliseen hotelliin. Tutkimusten keskellä Niina tapaa hävittäjälentäjä Kain, ja samaan aikaan ex-mies Tapio on vapautumassa vankilasta. Niinan on löydettävä rajansa, jotta myös totuus ohjuksesta näkisi päivänvalon. Ohjus on elokuva rajoista ja rajattomuudesta, missä poliittinen satiiri kohtaa lämpimän huumorin.

Traileri: https://youtu.be/yHRLghnp45c
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ruotsi
115 min, K-12

Arne Alligator och djungelkompisarna

Vi får följa med Arne och hans vänner på deras äventyr där de stöter på olika utmaningar och gör sitt bästa för att lösa dem tillsammans. Med deras sympatiska och unika personligheter – knasiga, snälla och modiga – utgör de en perfekt grupp med vänner.

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/Tptgy3fdIko
Kieli: Ruotsi
Tekstitys: Ei
62 min, Sallittu

Mavka – Metsän laulu 

Preview: Premiere 26.7.2024!

Vihreitä arvoja korostava koko perheen animaatio Mavka: Metsän laulu on ukrainalais-amerikkalainen yhteistuotanto ja Euroopan laajuinen kassamenestys, joka kannustaa rakentamaan siltoja yli rajojen.

Muinaisista ajoista saakka Ukrainan metsät ovat kätkeneet sisäänsä uskomattomia salaisuuksia ja myyttisiä olentoja. Mavka on haltia ja metsän sielu, jonka tehtävä on suojella metsän sydäntä kaikilta vaaroilta, etenkin ihmisiltä. Lucas on läheisen kylän asukas, joka haaveilee urasta muusikkona. Kun heidän maailmansa kohtaavat, tapahtuu jotain odottamatonta: he rakastuvat. Mutta ihmisten ja metsän asukkaiden joutuessa törmäyskurssille vanhan sahalaitoksen perijättären juonien seurauksena, myös Mavka ja Lucas ajautuvat vastakkain. Voittaako rakkaus epäilyksen ja pelon?

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/WtjkC7a_r0Y
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ei
62 min, K7

The Boy and the Heron

Nuori Mahito-poika kaipaa äitiään ja päätyy etsimään tätä elävien sekä kuolleiden jakamasta rajamaailmasta. Siellä kuolema päättyy ja uusi elämä voi alkaa. Poika ja haikara on Hayao Miyazakin osin omaelämäkerrallinen fantasia elämästä ja kuolemasta, tarina luomisesta sekä ystävyyden merkityksestä.

 

Poika ja haikara on Oscar-palkitun Hayao Miyazakin ensimmäinen pitkä elokuva kymmeneen vuoteen. Sen on tuottanut Studio Ghiblin alkuperäinen perustajajäsen Toshio Suzuki. Käsin piirretyn elokuvan musiikin on luonut Miyazakin pitkäaikainen vakiosäveltäjä Joe Hisaishi. Tunnusmelodian esittää J-Pop -supertähti Kenshi Yonezu.

 

Traileri: https://youtu.be/QqM44kWnZZ0
Kieli: Japani
Tekstitys: Ruotsi, suomi
124 min, K-12

 

Anatomy of a Fall

Viiden Oscarin ehdokas ja kahden Golden Globen voittaja.

Cannesin kilpasarjan vuonna 2023 voittaneessa elokuvassa Sandra, Samuel ja heidän 11-vuotias poikansa ovat viettäneet vuoden syrjäisessä huvilassa Ranskan Alpeilla. Kun Samuel löydetään kuolleena lumesta talon pihalta, poliisi alkaa tutkia, putosiko hän vai työnnettiinkö hänet alas. Oikeusjutun aikana ei selvitetä vain Samuelin kuoleman olosuhteita, vaan siitä muodostuu myös ja etenkin Sandran ja Samuelin ristiriitaisen suhteen psykologinen syväluotaus. Justine Trietin ohjaamassa trillerissä sanoja käytetään kuin aseita, ja järisyttävät totuudet näkevät päivänvalon. Pääosassa on roolistaan ylistystä saanut Sandra Hüller, joka nähtiin Suomessakin esitetyssä elokuvassa Isäni Toni Erdmann. Putoamisen anatomia voitti Cannesissa Palm d’Orin lisäksi Palm Dog -palkinnon, kun Messi palkittiin parhaasta koiraesiintyjän roolista.

Traileri: https://youtu.be/rh2S6lOy3pA
Kieli: Ranska, englanti, saksa
Tekstitys: Suomi, ruotsi
151 min, K-12

Tiedot

Alkaa:
pe 16.2 09:00
Loppuu:
su 18.2 22:00
Tapahtumaluokat:
,
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ostrobothnia Film Fest

pe 16.2 09:00 - su 18.2 22:00

Valmistaudu viikonloppuun, joka on täynnä elokuva-aarteita! Skafferiet rf & Film i Österbotten rf järjestää yhdessä ensimmäistä kertaa Ostrobothnia Film Fest, missä nähdään lyhytelokuvia, dokumentteja, ennakkonäytöksiä, draamoja ja lastenelokuviin ja animea – jokaiselle löytyy jotakin, ja jos olet oikea elokuvafani, voit ostaa festivaalipassin nähdäksesi ne kaikki!

Luvassa on keskustelua elokuvantekijöiden kanssa, elävää musiikkia, naposteltavaa tarjolla, elokuvateemainen tietovisa ja työpajoja lapsille! 

Ohjelmaa myös Filmverkstadenin ja Platformin tiloissa!

Lue koko ohjelma kaikissa paikoissa tässä: https://www.ostrobothniafilmfest.com/

 

🎟 LIPUT ELOKUVIIN RITZISSÄ
YHDEN elokuvan lippu: 9€
KAKSI tai enemmän: 7€/elokuva
Mavka,  Arne Alligator: 5€
Festivaalipassi! Sisäänpääsy kaikkiin elokuviin perjantai-sunnuntai: 30€

 

📽 AIKATAULU 📽

🎉 = ENNAKKONÄYTÖS

PERJANTAI 16.2

9.00 🔸 Take OFF 2024 – Elokuva-alan päivä. Osallistu mielenkiintoisiin luentoihin ja paneelikeskusteluihin. Lavalla: Klaus Härö, Tomas Lindh, Emilia Wik, Elin Påfs, Erik Åhman, Simon Staffans, Mikko Jokipii, Pia Lehto, ja muut. Ilmoitukset päivään 12.2 mennessä: https://forms.gle/j7TCJwfNW4DA1rxS7
16.45  🔸 Arcadan opiskelijat Pohjanmaalta esittävät lyhytelokuviaan. Ilmainen sisäänpääsy!
19.10  🔸 SHORT: Circology. Ilmainen sisäänpääsy!
19.30 🔸 SHORT: Kaukainen planeetta. Ilmainen sisäänpääsy!
20.00 🔸 DOC: Miraklet i Gullspång + Q&A: Kuvaaja Pia Lehto paikalla.

PLATFORMissa (Kirkkopuistikko 20 D): 16.30 🔸 The Winter Garden’s Tale. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 70 min. Ilmainen!

LAUANTAI 17.2

12.00 🔸 DOC: Little Scandinavia + keskustelu: Ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh paikalla.
14.30 🔸 Past Lives
16.30 🔸 🎉 The Peasants
18.30 ▫️ MUSIIKKIA: Black Velvet – Rock classics unplugged. Elävää musiikkia kahvilassa.
19.30 🔸 Ohjus. Videotervehdykset ohjaajalta ennen elokuvaa.
22.00 ▫️VIRALLISET JATKOT! Tunnelma jatkuu Doo-Bop Clubissä missä voi nauttia livemusiikista The Punk Folk Bandin kanssa n. 22:30. Ilmainen sisäänpääsy klo. 22.00 jälkeen.

PLATFORMissa: 16.00 🔸 Tankar i hatten. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 30 min. Ilmainen!

 

SUNNUNTAI 18.2

12.30 🔸 Arne Alligator och djungelkompisarna. Ruotsiksi. 5€.
14.00 🔸🎉 Mavka – Metsän laulu. Suomeksi. 5€.
16.00 🔸 The Boy and the Heron.
18.00 ▫️ QUIZ. Elokuva-aiheinen visa.
18.30 🔸 Anatomy of a Fall.

PLATFORMissa: Elokuvatyöpajat lapsille. Suomeksi klo. 12.30 & ruotsiksi 14.00. Ilmainen!

 

SHORT: Circology (2022) 

Dance movie. Produced by Malakta.

FREE ENTRY!
16 min
SHORT: Kaukainen planeetta (2023)
Satu majakanvartijasta ja hänen pikkuveljestään. Ohjaaja Juho Kuosmasen trilogian kolmas mykkäelokuva. Ilmainen sisäänpääsy!

Kieli: Suomi
Tekstitys: None
15 min, Sallittu

DOC: Miraklet i Gullspång (2023)

Jumalan merkki saa kaksi norjalaista sisarta ostamaan asunnon Ruotsin Gullspångista. Kun he tapaavat asunnon omistajan välittäjän toimistossa, hän on kopio heidän kuolleesta isosiskostaan, joka teki itsemurhan 30 vuotta aiemmin. Se, mikä alkaa sadunomaisesta perheenyhdistämisestä, kehittyy raivokkaaksi draamaksi valheista, salaisuuksista ja uskon tärkeydestä.

Lähde: ruotsalainen elokuvatietokanta

Elokuvan kuvaaja Pia Lehto on paikan päällä ja pidetään Q&A-hetken elokuvan jälkeen.

Traileri: https://youtu.be/Baxk6h98lVo
Kieli: Ruotsi, englanti, norjaa
Tekstitys: Englanti
108 min, Sallittu

DOC: Little Scandinavia (2023)

Erikoisteatterileikkaus TV-minisarjasta. Käynnissä on kokeilu, jossa selvitetään, kestäisikö skandinaavinen vankilamalli, jossa kuntoutusta painotetaan rangaistuksen sijaan.

Elokuvan ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh liittyy joukkoomme elokuvan jälkeen Q&A:ssa.

Kieli: Englanti, tanska, norja, ruotsi
Tekstitys: Englanti
98 min, Sallittu

Past Lives

Celine Songin herkkä ja hienovarainen ohjausdebyytti Past Lives sai maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla valloittaen sekä yleisön että kriitikoiden sydämet. Elokuvaa on ylistetty paitsi yhdeksi vuoden parhaista elokuvista, myös vaikuttavimmaksi rakkaustarinaksi vuosikausiin. 

Lapsuudenystävät Nora ja Hae Sung joutuvat eroon toisistaan, kun Noran perhe muuttaa pois Etelä-Koreasta. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin he tapaavat New Yorkissa ja viettävät viikon yhdessä: onko olemassa ikiaikainen kohtalo, joka solmii sieluja yhteen? Past Lives on sydäntä särkevä moderni romanssi elämän risteyskohdista.

Päärooleissa Norana ja Hae Sungina loistavat Greta Lee (Russian Doll, The Morning Show) ja Yoo Teo (Decision to Leave, Leto). Noran aviomiehenä Arthurina hienossa sivuroolissa nähdään John Magaro (Big Short).

Traileri: https://youtu.be/meQrkjQomTI
Kieli: Korea, englanti, mandariini, ranska
Tekstitys: Ruotsi, suomi
105 min, Sallittu

The Peasants

Ennakkonäytös: Ensi-ilta 1.3.2024!

Władysław Reymontin Nobel-palkittuun talonpoikaiseepokseen pohjautuva elokuva kertoo Jagnasta, nuoresta naisesta, joka haluaa kulkea omia polkujaan samaan aikaan, kun kylän rikkaimman talollisen Borynan ja tämän pojan Antekin välille syntyy riitaisa taistelu Jagnasta. Visuaalisesti hätkähdyttävän, yksittäisistä öljyvärimaalauksista koostuvan elokuvan takana ovat palkitun Loving Vincent -elokuvan tekijät, ja se on valittu Puolan Oscar-ehdokkaaksi vuodelle 2024.

Traileri: https://youtu.be/iGDGoYQkEgQ
Kieli: Puola, latina
Tekstitys: Ruotsi, suomi
114 min, K-16


Musiikkia: Black Velvet – Rock Classics Unplugged.

Christa Nedergård (laulu) ja Joel Karlsson (kitara) ovat Black Velvet, vaasalainen duo. Duo tarjoaa akustisia covereita rockhistorian suurimmista ja parhaista kappaleista.


Ohjus

Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Draamakomedia kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana – ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin. Lappi ja pieni kirkonkylä menevät sekaisin, ja ulkomaisia toimittajia lappaa paikalliseen hotelliin. Tutkimusten keskellä Niina tapaa hävittäjälentäjä Kain, ja samaan aikaan ex-mies Tapio on vapautumassa vankilasta. Niinan on löydettävä rajansa, jotta myös totuus ohjuksesta näkisi päivänvalon. Ohjus on elokuva rajoista ja rajattomuudesta, missä poliittinen satiiri kohtaa lämpimän huumorin.

Traileri: https://youtu.be/yHRLghnp45c
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ruotsi
115 min, K-12

Arne Alligator och djungelkompisarna

Vi får följa med Arne och hans vänner på deras äventyr där de stöter på olika utmaningar och gör sitt bästa för att lösa dem tillsammans. Med deras sympatiska och unika personligheter – knasiga, snälla och modiga – utgör de en perfekt grupp med vänner.

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/Tptgy3fdIko
Kieli: Ruotsi
Tekstitys: Ei
62 min, Sallittu

Mavka – Metsän laulu 

Preview: Premiere 26.7.2024!

Vihreitä arvoja korostava koko perheen animaatio Mavka: Metsän laulu on ukrainalais-amerikkalainen yhteistuotanto ja Euroopan laajuinen kassamenestys, joka kannustaa rakentamaan siltoja yli rajojen.

Muinaisista ajoista saakka Ukrainan metsät ovat kätkeneet sisäänsä uskomattomia salaisuuksia ja myyttisiä olentoja. Mavka on haltia ja metsän sielu, jonka tehtävä on suojella metsän sydäntä kaikilta vaaroilta, etenkin ihmisiltä. Lucas on läheisen kylän asukas, joka haaveilee urasta muusikkona. Kun heidän maailmansa kohtaavat, tapahtuu jotain odottamatonta: he rakastuvat. Mutta ihmisten ja metsän asukkaiden joutuessa törmäyskurssille vanhan sahalaitoksen perijättären juonien seurauksena, myös Mavka ja Lucas ajautuvat vastakkain. Voittaako rakkaus epäilyksen ja pelon?

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/WtjkC7a_r0Y
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ei
62 min, K7

The Boy and the Heron

Nuori Mahito-poika kaipaa äitiään ja päätyy etsimään tätä elävien sekä kuolleiden jakamasta rajamaailmasta. Siellä kuolema päättyy ja uusi elämä voi alkaa. Poika ja haikara on Hayao Miyazakin osin omaelämäkerrallinen fantasia elämästä ja kuolemasta, tarina luomisesta sekä ystävyyden merkityksestä.

 

Poika ja haikara on Oscar-palkitun Hayao Miyazakin ensimmäinen pitkä elokuva kymmeneen vuoteen. Sen on tuottanut Studio Ghiblin alkuperäinen perustajajäsen Toshio Suzuki. Käsin piirretyn elokuvan musiikin on luonut Miyazakin pitkäaikainen vakiosäveltäjä Joe Hisaishi. Tunnusmelodian esittää J-Pop -supertähti Kenshi Yonezu.

 

Traileri: https://youtu.be/QqM44kWnZZ0
Kieli: Japani
Tekstitys: Ruotsi, suomi
124 min, K-12

 

Anatomy of a Fall

Viiden Oscarin ehdokas ja kahden Golden Globen voittaja.

Cannesin kilpasarjan vuonna 2023 voittaneessa elokuvassa Sandra, Samuel ja heidän 11-vuotias poikansa ovat viettäneet vuoden syrjäisessä huvilassa Ranskan Alpeilla. Kun Samuel löydetään kuolleena lumesta talon pihalta, poliisi alkaa tutkia, putosiko hän vai työnnettiinkö hänet alas. Oikeusjutun aikana ei selvitetä vain Samuelin kuoleman olosuhteita, vaan siitä muodostuu myös ja etenkin Sandran ja Samuelin ristiriitaisen suhteen psykologinen syväluotaus. Justine Trietin ohjaamassa trillerissä sanoja käytetään kuin aseita, ja järisyttävät totuudet näkevät päivänvalon. Pääosassa on roolistaan ylistystä saanut Sandra Hüller, joka nähtiin Suomessakin esitetyssä elokuvassa Isäni Toni Erdmann. Putoamisen anatomia voitti Cannesissa Palm d’Orin lisäksi Palm Dog -palkinnon, kun Messi palkittiin parhaasta koiraesiintyjän roolista.

Traileri: https://youtu.be/rh2S6lOy3pA
Kieli: Ranska, englanti, saksa
Tekstitys: Suomi, ruotsi
151 min, K-12

Tiedot

Alkaa:
pe 16.2 09:00
Loppuu:
su 18.2 22:00
Tapahtumaluokat:
,
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ostrobothnia Film Fest

pe 16.2 09:00 - su 18.2 22:00

Valmistaudu viikonloppuun, joka on täynnä elokuva-aarteita! Skafferiet rf & Film i Österbotten rf järjestää yhdessä ensimmäistä kertaa Ostrobothnia Film Fest, missä nähdään lyhytelokuvia, dokumentteja, ennakkonäytöksiä, draamoja ja lastenelokuviin ja animea – jokaiselle löytyy jotakin, ja jos olet oikea elokuvafani, voit ostaa festivaalipassin nähdäksesi ne kaikki!

Luvassa on keskustelua elokuvantekijöiden kanssa, elävää musiikkia, naposteltavaa tarjolla, elokuvateemainen tietovisa ja työpajoja lapsille! 

Ohjelmaa myös Filmverkstadenin ja Platformin tiloissa!

Lue koko ohjelma kaikissa paikoissa tässä: https://www.ostrobothniafilmfest.com/

 

🎟 LIPUT ELOKUVIIN RITZISSÄ
YHDEN elokuvan lippu: 9€
KAKSI tai enemmän: 7€/elokuva
Mavka,  Arne Alligator: 5€
Festivaalipassi! Sisäänpääsy kaikkiin elokuviin perjantai-sunnuntai: 30€

 

📽 AIKATAULU 📽

🎉 = ENNAKKONÄYTÖS

PERJANTAI 16.2

9.00 🔸 Take OFF 2024 – Elokuva-alan päivä. Osallistu mielenkiintoisiin luentoihin ja paneelikeskusteluihin. Lavalla: Klaus Härö, Tomas Lindh, Emilia Wik, Elin Påfs, Erik Åhman, Simon Staffans, Mikko Jokipii, Pia Lehto, ja muut. Ilmoitukset päivään 12.2 mennessä: https://forms.gle/j7TCJwfNW4DA1rxS7
16.45  🔸 Arcadan opiskelijat Pohjanmaalta esittävät lyhytelokuviaan. Ilmainen sisäänpääsy!
19.10  🔸 SHORT: Circology. Ilmainen sisäänpääsy!
19.30 🔸 SHORT: Kaukainen planeetta. Ilmainen sisäänpääsy!
20.00 🔸 DOC: Miraklet i Gullspång + Q&A: Kuvaaja Pia Lehto paikalla.

PLATFORMissa (Kirkkopuistikko 20 D): 16.30 🔸 The Winter Garden’s Tale. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 70 min. Ilmainen!

LAUANTAI 17.2

12.00 🔸 DOC: Little Scandinavia + keskustelu: Ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh paikalla.
14.30 🔸 Past Lives
16.30 🔸 🎉 The Peasants
18.30 ▫️ MUSIIKKIA: Black Velvet – Rock classics unplugged. Elävää musiikkia kahvilassa.
19.30 🔸 Ohjus. Videotervehdykset ohjaajalta ennen elokuvaa.
22.00 ▫️VIRALLISET JATKOT! Tunnelma jatkuu Doo-Bop Clubissä missä voi nauttia livemusiikista The Punk Folk Bandin kanssa n. 22:30. Ilmainen sisäänpääsy klo. 22.00 jälkeen.

PLATFORMissa: 16.00 🔸 Tankar i hatten. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 30 min. Ilmainen!

 

SUNNUNTAI 18.2

12.30 🔸 Arne Alligator och djungelkompisarna. Ruotsiksi. 5€.
14.00 🔸🎉 Mavka – Metsän laulu. Suomeksi. 5€.
16.00 🔸 The Boy and the Heron.
18.00 ▫️ QUIZ. Elokuva-aiheinen visa.
18.30 🔸 Anatomy of a Fall.

PLATFORMissa: Elokuvatyöpajat lapsille. Suomeksi klo. 12.30 & ruotsiksi 14.00. Ilmainen!

 

SHORT: Circology (2022) 

Dance movie. Produced by Malakta.

FREE ENTRY!
16 min
SHORT: Kaukainen planeetta (2023)
Satu majakanvartijasta ja hänen pikkuveljestään. Ohjaaja Juho Kuosmasen trilogian kolmas mykkäelokuva. Ilmainen sisäänpääsy!

Kieli: Suomi
Tekstitys: None
15 min, Sallittu

DOC: Miraklet i Gullspång (2023)

Jumalan merkki saa kaksi norjalaista sisarta ostamaan asunnon Ruotsin Gullspångista. Kun he tapaavat asunnon omistajan välittäjän toimistossa, hän on kopio heidän kuolleesta isosiskostaan, joka teki itsemurhan 30 vuotta aiemmin. Se, mikä alkaa sadunomaisesta perheenyhdistämisestä, kehittyy raivokkaaksi draamaksi valheista, salaisuuksista ja uskon tärkeydestä.

Lähde: ruotsalainen elokuvatietokanta

Elokuvan kuvaaja Pia Lehto on paikan päällä ja pidetään Q&A-hetken elokuvan jälkeen.

Traileri: https://youtu.be/Baxk6h98lVo
Kieli: Ruotsi, englanti, norjaa
Tekstitys: Englanti
108 min, Sallittu

DOC: Little Scandinavia (2023)

Erikoisteatterileikkaus TV-minisarjasta. Käynnissä on kokeilu, jossa selvitetään, kestäisikö skandinaavinen vankilamalli, jossa kuntoutusta painotetaan rangaistuksen sijaan.

Elokuvan ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh liittyy joukkoomme elokuvan jälkeen Q&A:ssa.

Kieli: Englanti, tanska, norja, ruotsi
Tekstitys: Englanti
98 min, Sallittu

Past Lives

Celine Songin herkkä ja hienovarainen ohjausdebyytti Past Lives sai maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla valloittaen sekä yleisön että kriitikoiden sydämet. Elokuvaa on ylistetty paitsi yhdeksi vuoden parhaista elokuvista, myös vaikuttavimmaksi rakkaustarinaksi vuosikausiin. 

Lapsuudenystävät Nora ja Hae Sung joutuvat eroon toisistaan, kun Noran perhe muuttaa pois Etelä-Koreasta. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin he tapaavat New Yorkissa ja viettävät viikon yhdessä: onko olemassa ikiaikainen kohtalo, joka solmii sieluja yhteen? Past Lives on sydäntä särkevä moderni romanssi elämän risteyskohdista.

Päärooleissa Norana ja Hae Sungina loistavat Greta Lee (Russian Doll, The Morning Show) ja Yoo Teo (Decision to Leave, Leto). Noran aviomiehenä Arthurina hienossa sivuroolissa nähdään John Magaro (Big Short).

Traileri: https://youtu.be/meQrkjQomTI
Kieli: Korea, englanti, mandariini, ranska
Tekstitys: Ruotsi, suomi
105 min, Sallittu

The Peasants

Ennakkonäytös: Ensi-ilta 1.3.2024!

Władysław Reymontin Nobel-palkittuun talonpoikaiseepokseen pohjautuva elokuva kertoo Jagnasta, nuoresta naisesta, joka haluaa kulkea omia polkujaan samaan aikaan, kun kylän rikkaimman talollisen Borynan ja tämän pojan Antekin välille syntyy riitaisa taistelu Jagnasta. Visuaalisesti hätkähdyttävän, yksittäisistä öljyvärimaalauksista koostuvan elokuvan takana ovat palkitun Loving Vincent -elokuvan tekijät, ja se on valittu Puolan Oscar-ehdokkaaksi vuodelle 2024.

Traileri: https://youtu.be/iGDGoYQkEgQ
Kieli: Puola, latina
Tekstitys: Ruotsi, suomi
114 min, K-16


Musiikkia: Black Velvet – Rock Classics Unplugged.

Christa Nedergård (laulu) ja Joel Karlsson (kitara) ovat Black Velvet, vaasalainen duo. Duo tarjoaa akustisia covereita rockhistorian suurimmista ja parhaista kappaleista.


Ohjus

Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Draamakomedia kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana – ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin. Lappi ja pieni kirkonkylä menevät sekaisin, ja ulkomaisia toimittajia lappaa paikalliseen hotelliin. Tutkimusten keskellä Niina tapaa hävittäjälentäjä Kain, ja samaan aikaan ex-mies Tapio on vapautumassa vankilasta. Niinan on löydettävä rajansa, jotta myös totuus ohjuksesta näkisi päivänvalon. Ohjus on elokuva rajoista ja rajattomuudesta, missä poliittinen satiiri kohtaa lämpimän huumorin.

Traileri: https://youtu.be/yHRLghnp45c
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ruotsi
115 min, K-12

Arne Alligator och djungelkompisarna

Vi får följa med Arne och hans vänner på deras äventyr där de stöter på olika utmaningar och gör sitt bästa för att lösa dem tillsammans. Med deras sympatiska och unika personligheter – knasiga, snälla och modiga – utgör de en perfekt grupp med vänner.

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/Tptgy3fdIko
Kieli: Ruotsi
Tekstitys: Ei
62 min, Sallittu

Mavka – Metsän laulu 

Preview: Premiere 26.7.2024!

Vihreitä arvoja korostava koko perheen animaatio Mavka: Metsän laulu on ukrainalais-amerikkalainen yhteistuotanto ja Euroopan laajuinen kassamenestys, joka kannustaa rakentamaan siltoja yli rajojen.

Muinaisista ajoista saakka Ukrainan metsät ovat kätkeneet sisäänsä uskomattomia salaisuuksia ja myyttisiä olentoja. Mavka on haltia ja metsän sielu, jonka tehtävä on suojella metsän sydäntä kaikilta vaaroilta, etenkin ihmisiltä. Lucas on läheisen kylän asukas, joka haaveilee urasta muusikkona. Kun heidän maailmansa kohtaavat, tapahtuu jotain odottamatonta: he rakastuvat. Mutta ihmisten ja metsän asukkaiden joutuessa törmäyskurssille vanhan sahalaitoksen perijättären juonien seurauksena, myös Mavka ja Lucas ajautuvat vastakkain. Voittaako rakkaus epäilyksen ja pelon?

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/WtjkC7a_r0Y
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ei
62 min, K7

The Boy and the Heron

Nuori Mahito-poika kaipaa äitiään ja päätyy etsimään tätä elävien sekä kuolleiden jakamasta rajamaailmasta. Siellä kuolema päättyy ja uusi elämä voi alkaa. Poika ja haikara on Hayao Miyazakin osin omaelämäkerrallinen fantasia elämästä ja kuolemasta, tarina luomisesta sekä ystävyyden merkityksestä.

 

Poika ja haikara on Oscar-palkitun Hayao Miyazakin ensimmäinen pitkä elokuva kymmeneen vuoteen. Sen on tuottanut Studio Ghiblin alkuperäinen perustajajäsen Toshio Suzuki. Käsin piirretyn elokuvan musiikin on luonut Miyazakin pitkäaikainen vakiosäveltäjä Joe Hisaishi. Tunnusmelodian esittää J-Pop -supertähti Kenshi Yonezu.

 

Traileri: https://youtu.be/QqM44kWnZZ0
Kieli: Japani
Tekstitys: Ruotsi, suomi
124 min, K-12

 

Anatomy of a Fall

Viiden Oscarin ehdokas ja kahden Golden Globen voittaja.

Cannesin kilpasarjan vuonna 2023 voittaneessa elokuvassa Sandra, Samuel ja heidän 11-vuotias poikansa ovat viettäneet vuoden syrjäisessä huvilassa Ranskan Alpeilla. Kun Samuel löydetään kuolleena lumesta talon pihalta, poliisi alkaa tutkia, putosiko hän vai työnnettiinkö hänet alas. Oikeusjutun aikana ei selvitetä vain Samuelin kuoleman olosuhteita, vaan siitä muodostuu myös ja etenkin Sandran ja Samuelin ristiriitaisen suhteen psykologinen syväluotaus. Justine Trietin ohjaamassa trillerissä sanoja käytetään kuin aseita, ja järisyttävät totuudet näkevät päivänvalon. Pääosassa on roolistaan ylistystä saanut Sandra Hüller, joka nähtiin Suomessakin esitetyssä elokuvassa Isäni Toni Erdmann. Putoamisen anatomia voitti Cannesissa Palm d’Orin lisäksi Palm Dog -palkinnon, kun Messi palkittiin parhaasta koiraesiintyjän roolista.

Traileri: https://youtu.be/rh2S6lOy3pA
Kieli: Ranska, englanti, saksa
Tekstitys: Suomi, ruotsi
151 min, K-12

Tiedot

Alkaa:
pe 16.2 09:00
Loppuu:
su 18.2 22:00
Tapahtumaluokat:
,
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ostrobothnia Film Fest

pe 16.2 09:00 - su 18.2 22:00

Valmistaudu viikonloppuun, joka on täynnä elokuva-aarteita! Skafferiet rf & Film i Österbotten rf järjestää yhdessä ensimmäistä kertaa Ostrobothnia Film Fest, missä nähdään lyhytelokuvia, dokumentteja, ennakkonäytöksiä, draamoja ja lastenelokuviin ja animea – jokaiselle löytyy jotakin, ja jos olet oikea elokuvafani, voit ostaa festivaalipassin nähdäksesi ne kaikki!

Luvassa on keskustelua elokuvantekijöiden kanssa, elävää musiikkia, naposteltavaa tarjolla, elokuvateemainen tietovisa ja työpajoja lapsille! 

Ohjelmaa myös Filmverkstadenin ja Platformin tiloissa!

Lue koko ohjelma kaikissa paikoissa tässä: https://www.ostrobothniafilmfest.com/

 

🎟 LIPUT ELOKUVIIN RITZISSÄ
YHDEN elokuvan lippu: 9€
KAKSI tai enemmän: 7€/elokuva
Mavka,  Arne Alligator: 5€
Festivaalipassi! Sisäänpääsy kaikkiin elokuviin perjantai-sunnuntai: 30€

 

📽 AIKATAULU 📽

🎉 = ENNAKKONÄYTÖS

PERJANTAI 16.2

9.00 🔸 Take OFF 2024 – Elokuva-alan päivä. Osallistu mielenkiintoisiin luentoihin ja paneelikeskusteluihin. Lavalla: Klaus Härö, Tomas Lindh, Emilia Wik, Elin Påfs, Erik Åhman, Simon Staffans, Mikko Jokipii, Pia Lehto, ja muut. Ilmoitukset päivään 12.2 mennessä: https://forms.gle/j7TCJwfNW4DA1rxS7
16.45  🔸 Arcadan opiskelijat Pohjanmaalta esittävät lyhytelokuviaan. Ilmainen sisäänpääsy!
19.10  🔸 SHORT: Circology. Ilmainen sisäänpääsy!
19.30 🔸 SHORT: Kaukainen planeetta. Ilmainen sisäänpääsy!
20.00 🔸 DOC: Miraklet i Gullspång + Q&A: Kuvaaja Pia Lehto paikalla.

PLATFORMissa (Kirkkopuistikko 20 D): 16.30 🔸 The Winter Garden’s Tale. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 70 min. Ilmainen!

LAUANTAI 17.2

12.00 🔸 DOC: Little Scandinavia + keskustelu: Ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh paikalla.
14.30 🔸 Past Lives
16.30 🔸 🎉 The Peasants
18.30 ▫️ MUSIIKKIA: Black Velvet – Rock classics unplugged. Elävää musiikkia kahvilassa.
19.30 🔸 Ohjus. Videotervehdykset ohjaajalta ennen elokuvaa.
22.00 ▫️VIRALLISET JATKOT! Tunnelma jatkuu Doo-Bop Clubissä missä voi nauttia livemusiikista The Punk Folk Bandin kanssa n. 22:30. Ilmainen sisäänpääsy klo. 22.00 jälkeen.

PLATFORMissa: 16.00 🔸 Tankar i hatten. Elokuvanäytös + tekijävierailu. 30 min. Ilmainen!

 

SUNNUNTAI 18.2

12.30 🔸 Arne Alligator och djungelkompisarna. Ruotsiksi. 5€.
14.00 🔸🎉 Mavka – Metsän laulu. Suomeksi. 5€.
16.00 🔸 The Boy and the Heron.
18.00 ▫️ QUIZ. Elokuva-aiheinen visa.
18.30 🔸 Anatomy of a Fall.

PLATFORMissa: Elokuvatyöpajat lapsille. Suomeksi klo. 12.30 & ruotsiksi 14.00. Ilmainen!

 

SHORT: Circology (2022) 

Dance movie. Produced by Malakta.

FREE ENTRY!
16 min
SHORT: Kaukainen planeetta (2023)
Satu majakanvartijasta ja hänen pikkuveljestään. Ohjaaja Juho Kuosmasen trilogian kolmas mykkäelokuva. Ilmainen sisäänpääsy!

Kieli: Suomi
Tekstitys: None
15 min, Sallittu

DOC: Miraklet i Gullspång (2023)

Jumalan merkki saa kaksi norjalaista sisarta ostamaan asunnon Ruotsin Gullspångista. Kun he tapaavat asunnon omistajan välittäjän toimistossa, hän on kopio heidän kuolleesta isosiskostaan, joka teki itsemurhan 30 vuotta aiemmin. Se, mikä alkaa sadunomaisesta perheenyhdistämisestä, kehittyy raivokkaaksi draamaksi valheista, salaisuuksista ja uskon tärkeydestä.

Lähde: ruotsalainen elokuvatietokanta

Elokuvan kuvaaja Pia Lehto on paikan päällä ja pidetään Q&A-hetken elokuvan jälkeen.

Traileri: https://youtu.be/Baxk6h98lVo
Kieli: Ruotsi, englanti, norjaa
Tekstitys: Englanti
108 min, Sallittu

DOC: Little Scandinavia (2023)

Erikoisteatterileikkaus TV-minisarjasta. Käynnissä on kokeilu, jossa selvitetään, kestäisikö skandinaavinen vankilamalli, jossa kuntoutusta painotetaan rangaistuksen sijaan.

Elokuvan ohjaaja ja tuottaja Tomas Lindh liittyy joukkoomme elokuvan jälkeen Q&A:ssa.

Kieli: Englanti, tanska, norja, ruotsi
Tekstitys: Englanti
98 min, Sallittu

Past Lives

Celine Songin herkkä ja hienovarainen ohjausdebyytti Past Lives sai maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla valloittaen sekä yleisön että kriitikoiden sydämet. Elokuvaa on ylistetty paitsi yhdeksi vuoden parhaista elokuvista, myös vaikuttavimmaksi rakkaustarinaksi vuosikausiin. 

Lapsuudenystävät Nora ja Hae Sung joutuvat eroon toisistaan, kun Noran perhe muuttaa pois Etelä-Koreasta. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin he tapaavat New Yorkissa ja viettävät viikon yhdessä: onko olemassa ikiaikainen kohtalo, joka solmii sieluja yhteen? Past Lives on sydäntä särkevä moderni romanssi elämän risteyskohdista.

Päärooleissa Norana ja Hae Sungina loistavat Greta Lee (Russian Doll, The Morning Show) ja Yoo Teo (Decision to Leave, Leto). Noran aviomiehenä Arthurina hienossa sivuroolissa nähdään John Magaro (Big Short).

Traileri: https://youtu.be/meQrkjQomTI
Kieli: Korea, englanti, mandariini, ranska
Tekstitys: Ruotsi, suomi
105 min, Sallittu

The Peasants

Ennakkonäytös: Ensi-ilta 1.3.2024!

Władysław Reymontin Nobel-palkittuun talonpoikaiseepokseen pohjautuva elokuva kertoo Jagnasta, nuoresta naisesta, joka haluaa kulkea omia polkujaan samaan aikaan, kun kylän rikkaimman talollisen Borynan ja tämän pojan Antekin välille syntyy riitaisa taistelu Jagnasta. Visuaalisesti hätkähdyttävän, yksittäisistä öljyvärimaalauksista koostuvan elokuvan takana ovat palkitun Loving Vincent -elokuvan tekijät, ja se on valittu Puolan Oscar-ehdokkaaksi vuodelle 2024.

Traileri: https://youtu.be/iGDGoYQkEgQ
Kieli: Puola, latina
Tekstitys: Ruotsi, suomi
114 min, K-16


Musiikkia: Black Velvet – Rock Classics Unplugged.

Christa Nedergård (laulu) ja Joel Karlsson (kitara) ovat Black Velvet, vaasalainen duo. Duo tarjoaa akustisia covereita rockhistorian suurimmista ja parhaista kappaleista.


Ohjus

Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Draamakomedia kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana – ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin. Lappi ja pieni kirkonkylä menevät sekaisin, ja ulkomaisia toimittajia lappaa paikalliseen hotelliin. Tutkimusten keskellä Niina tapaa hävittäjälentäjä Kain, ja samaan aikaan ex-mies Tapio on vapautumassa vankilasta. Niinan on löydettävä rajansa, jotta myös totuus ohjuksesta näkisi päivänvalon. Ohjus on elokuva rajoista ja rajattomuudesta, missä poliittinen satiiri kohtaa lämpimän huumorin.

Traileri: https://youtu.be/yHRLghnp45c
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ruotsi
115 min, K-12

Arne Alligator och djungelkompisarna

Vi får följa med Arne och hans vänner på deras äventyr där de stöter på olika utmaningar och gör sitt bästa för att lösa dem tillsammans. Med deras sympatiska och unika personligheter – knasiga, snälla och modiga – utgör de en perfekt grupp med vänner.

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/Tptgy3fdIko
Kieli: Ruotsi
Tekstitys: Ei
62 min, Sallittu

Mavka – Metsän laulu 

Preview: Premiere 26.7.2024!

Vihreitä arvoja korostava koko perheen animaatio Mavka: Metsän laulu on ukrainalais-amerikkalainen yhteistuotanto ja Euroopan laajuinen kassamenestys, joka kannustaa rakentamaan siltoja yli rajojen.

Muinaisista ajoista saakka Ukrainan metsät ovat kätkeneet sisäänsä uskomattomia salaisuuksia ja myyttisiä olentoja. Mavka on haltia ja metsän sielu, jonka tehtävä on suojella metsän sydäntä kaikilta vaaroilta, etenkin ihmisiltä. Lucas on läheisen kylän asukas, joka haaveilee urasta muusikkona. Kun heidän maailmansa kohtaavat, tapahtuu jotain odottamatonta: he rakastuvat. Mutta ihmisten ja metsän asukkaiden joutuessa törmäyskurssille vanhan sahalaitoksen perijättären juonien seurauksena, myös Mavka ja Lucas ajautuvat vastakkain. Voittaako rakkaus epäilyksen ja pelon?

Liput: 5€
Traileri: https://youtu.be/WtjkC7a_r0Y
Kieli: Suomi
Tekstitys: Ei
62 min, K7

The Boy and the Heron

Nuori Mahito-poika kaipaa äitiään ja päätyy etsimään tätä elävien sekä kuolleiden jakamasta rajamaailmasta. Siellä kuolema päättyy ja uusi elämä voi alkaa. Poika ja haikara on Hayao Miyazakin osin omaelämäkerrallinen fantasia elämästä ja kuolemasta, tarina luomisesta sekä ystävyyden merkityksestä.

 

Poika ja haikara on Oscar-palkitun Hayao Miyazakin ensimmäinen pitkä elokuva kymmeneen vuoteen. Sen on tuottanut Studio Ghiblin alkuperäinen perustajajäsen Toshio Suzuki. Käsin piirretyn elokuvan musiikin on luonut Miyazakin pitkäaikainen vakiosäveltäjä Joe Hisaishi. Tunnusmelodian esittää J-Pop -supertähti Kenshi Yonezu.

 

Traileri: https://youtu.be/QqM44kWnZZ0
Kieli: Japani
Tekstitys: Ruotsi, suomi
124 min, K-12

 

Anatomy of a Fall

Viiden Oscarin ehdokas ja kahden Golden Globen voittaja.

Cannesin kilpasarjan vuonna 2023 voittaneessa elokuvassa Sandra, Samuel ja heidän 11-vuotias poikansa ovat viettäneet vuoden syrjäisessä huvilassa Ranskan Alpeilla. Kun Samuel löydetään kuolleena lumesta talon pihalta, poliisi alkaa tutkia, putosiko hän vai työnnettiinkö hänet alas. Oikeusjutun aikana ei selvitetä vain Samuelin kuoleman olosuhteita, vaan siitä muodostuu myös ja etenkin Sandran ja Samuelin ristiriitaisen suhteen psykologinen syväluotaus. Justine Trietin ohjaamassa trillerissä sanoja käytetään kuin aseita, ja järisyttävät totuudet näkevät päivänvalon. Pääosassa on roolistaan ylistystä saanut Sandra Hüller, joka nähtiin Suomessakin esitetyssä elokuvassa Isäni Toni Erdmann. Putoamisen anatomia voitti Cannesissa Palm d’Orin lisäksi Palm Dog -palkinnon, kun Messi palkittiin parhaasta koiraesiintyjän roolista.

Traileri: https://youtu.be/rh2S6lOy3pA
Kieli: Ranska, englanti, saksa
Tekstitys: Suomi, ruotsi
151 min, K-12

Tiedot

Alkaa:
pe 16.2 09:00
Loppuu:
su 18.2 22:00
Tapahtumaluokat:
,

YLEISTIETOA

Ritzin ovet avataan noin tuntia ennen tapahtumaa (Kinoiltoina 20 minuuttia ennen ensimmäistä elokuvaa).

Lippuja myydään ovelta jos tapahtuma ei ole loppuunmyyty. Maksu kortilla tai käteisellä. Etusetelit- ja kortit (Tyky, Smartum, Edenred) eivät käy paikan päällä, mutta niillä voi ostaa ennakkolippuja Netticket.fi:stä (ei kino-lippujen myyntiä) tai StudioTicketistä kauppakeskus Rewellistä.

Ritzissä on porrashissi, millä pääsee toiseen kerrokseen, kahvilaan ja saliin (ei parvelle). Salissa on induktiosilmukka riveillä D-G.

Lue lisää esteettömyydestä sekä tutustu tilaan virtuaalisesti:

Esteettömyydestä

Salikartta ja virtuaalikierros

Kahvilatapahtumat ja kino poislukien tapahtumissa on maksullinen naulakkopalvelu. Maksu 2€ per takki. Voi maksaa myös kortilla ja MobilePay:n kautta. Kaikki ulkotakit pitää jättää narikkaan, sekä laukut jotka ovat isompia kuin A4-arkki.

Tyylikäs baarimme on myös avoinna ennen ja jälkeen tapahtuman. Kahvilasta voi tilata ennakkoon juomia tauollisiin tapahtumiin. Suurimmissa tapahtumissa parven baari on avoinna esityksen aikana. Parvibaarissa on muutama istumapaikka. Valitettavasti juomia ei saa viedä varsinaiseelle istumapaikkalle.

Kahvila ja baarivalikoima

Jos sinulla on kysyttävää lipusta, ota yhteyttä lipunmyyjään. Jos sinulla on kysyttävää tapahtumapaikasta tai tarjoilusta, ota yhteyttä meihin. Tapahtuman järjestäjä (lueteltu viimeisenä tapahtuman tekstissä vasemmalla), vastaa tapahtumasta.