Det här evenemanget har fler tider

on24.220:15AvbokatSagan om FjälletRitz håller stängt 2.3 – 31.3, under tiden som RFVs beslut om 6 personers begränsning gäller Åldersgräns: Tillåten för alla åldrar - Sallittu kaikenikäisille

Tid

on 24.2 20:15 - on 24.2 21:30

Åldersgräns

Tillåten för alla åldrar - Sallittu kaikenikäisille

Information

Sagan om Fjället kompletterar serien om naturen och mytologin kring den som även innehåller Sagan om Sjön och Sagan om Skogen.

Sagan om Fjället tar tittarna genom Lapplands vildmark, hela vägen till Ishavet, där fjällen sjunker ner i havets omfamning. Det är en mytisk berättelse vars historia börjar för miljarder år sedan, från den tid då de första bergen på planeten jorden föddes. I filmen spelar djur som en björn, en hermelin, en korp och en berguggla en framträdande roll. Andra viktiga djur innefattar t.ex. varg, ren, knölval, räv, uggla och örnar. Berättelsen berättar om tron ​​och berättelser som är förknippade med varje djur, men också om människans relation till naturen och djuret.

Världsmusikens topp, det finska bandet Tuuletar framför sin musik i filmen. Tuuletar är ett internationellt framgångsrikt band vars beatboxrytmer och originalkompositioner har charmat publik och kritiker runt om i världen.

Biljetter: 11/9€
Språk: Finska
Textning: Svenska
77 min, Tillåten

X