5.1118:00Halloween Blues Biljettpris: 33/40€ Biljetter

Tid

lö 5.11 18:00 - lö 5.11 22:00

Biljettpris

33/40€

Förköp

Biljetter

Information

Halloween Blues, som har arrangerats i Vasa sedan 2004, går av stapeln det första veckoslutet i november efter två års avbrott på grund av pandemin. Festivalens huvudevenemang bjuder på högklassig nordisk blues, som har blivit till festivalens varumärke, kaliforniskt-franskt samarbete på högsta nivå samt ett intressant lokalt come back –uppträdande.

Artister: T. Laari Band (FIN), RJ Mischo (US) & Franck Goldwasser (FR) with The Frostbites (FIN/DK), Knock-Out Greg & The Scandinavian Blue Flames (SWE/FIN)

T. Laari Band
Bluesgitarristen och -sångaren Tero Laari blev i slutet av 90-talet den mest omtalade bluesartisten i Vasatrakten och spelade sedermera ävben på stora festivaler i Finland och Sverige med sitt dåvarande band Riverdale Blues Band. Laari, som har haft ett långt avbrott från det aktiva turnélivet, har nu startat ett nytt band bestående av erfarna musiker från Vasa. T. Laari Band kommer att öppna årets huvudevenemang. Laari är känd för sin starka sång och kompromisslösa gitarrspel. Med Freddie King som största inspirationskälla spelar Laaris nya band blues med inslag av funk och soul med en personlig prägel. En unik chans att få se en av de centrala figurerna i Vasas musikliv efter många års paus!
Tero Laari: sång, gitarr
Ylli Passi: gitarr
Matti Seppänen: bas
Timo Ruokonen: trummor

RJ Mischo (US) & Franck Goldwasser (FR) with The Frostbites (FIN/DK)
Munspelaren-sångaren RJ Mischo från Kaligornien och gitarristen-sångaren Franck Goldwasser, som nyligen har flyttat tillbaka till sin hemstad Paris efter många år i USA, turnerar runt om i Norden i november. Mischo och Goldwasser har samarbetat över 30 år och känner den
traditionella Chicago-bluesen ingående. R.J. Mischo är född i Wisconsin, uppvuxen i Minnesota och bott största delen av sin karriär som bluessångare och fantastisk munspelare i Kalifornien. RJ  – ´King of a Mighty Good Time´ – är även en sympatisk och karismatisk publikfavorit, som har besökt Finland och Vasa flera gånger sedan 2006. Däremot kommer gitarristlegendaren och sångaren Franck Goldwasser nu för första gången till Finland. Mischo och Goldwasser bygger tillsammans upp ett varierande och interaktivt show där två solister delar på huvudansvaret. Detta minst sagt multinationella band kompletteras av den finska bassisten Jaska Prepula och den tidigare Vasabon, trummisen Mikko Peltola som nu bor i Danmark.

Knock-Out Greg & The Scandinavian Blue Flames (SWE/FIN)
Den svenske Greger Andersson startade sitt första bluesband på 1980-talet, bandet som småningom utvecklades till det legendariska Knockout Greg & Blue Weather. De var ett av de flitigaste turnerande banden i Sverige och Europa under över ett decennium. Bandet spelade också in grammisnominerade ”Let Me Get Over It” med  Sven Zetterberg och de gjorde även mängder med spelningar tillsammans med honom. I Scandinavian Blue Flames återfinns Gregers bror Marcus ”Little Mark” Andersson på trummor, känd inom genren som en av de svängigaste och mest kunniga trumslagarna i Europa. På kontrabas finner vi eldsjälen och krutpaketet Lars Näsman, som bland annat varit en stor drivkraft i bandet Trickbag och spelade också i The Blue Weather. Bandet kompletteras av den ledande svenska bluespianisten Fredrik von Werder och den finska gitarristen Tomi Leino, en av de hetaste bluesgitarrister i världen just nu.

 

Arrangör

Halloween Blues

X