Det här evenemanget har fler tider

7.317:00Druk Åldersgräns: 12 år - vuottaÅngestframkallande innehåll - Voi aiheuttaa ahdistustaSexuellt innehåll - Sisältää seksiä

Tid

sö 7.3 17:00 - sö 7.3 19:00

Åldersgräns

12 år - vuottaÅngestframkallande innehåll - Voi aiheuttaa ahdistustaSexuellt innehåll - Sisältää seksiä

Information

EN RUNDA TILL är den kritikerrosade regissören Thomas Vinterbergs nyaste film. Det är en berättelse om fyra medelålders vänner som bestämmer sig för att börja leva sina liv fullt ut.
Enligt en teori är människan född med en halv promille alkohol för lite i blodet. Kompisarna som alla är gymnasielärare, bestämmer sig för att testa teorin i praktiken. Efter ett glas flyter samtalen lättare, problemen verkar mindre och kreativiteten flödar. Men experimentet leder också till berörande och ödesdigra konsekvenser.

Manuset till den danska succén har skrivits av det begåvade teamet Thomas Vinterberg (Jakten, Kollektivet) och Tobias Lindholm. I huvudrollen ser vi den karismatiske Mads Mikkelsen, som i och med denna film för första gången sedan Jakten sammanstrålar med Vinterberg.
EN RUNDA TILL är nominerad för två OSCAR-pris (bästa regi, bästa internationella långfilm). Filmen har fyra BAFTA-nomineringar (Bästa icke-engelskspråkiga film, bästa regi, bästa manus, bästa skådespelare). Den tömde även prisbordet på European Film Awards 2020 genom att vinna: BÄSTA FILM, BÄSTA REGI, BÄSTA MANUS och BÄSTA MANLIGA HUVUDROLL.

Biljetter: 11/9€
Språk: Danska
Textning: Svenska, finska
117 min, F-12

X