Saavutettavuus

Ritz on rakennettu elokuvateatteriksi 1950-luvulla, ja valitettavasti tämä voi näkyä esteettömyydessä. Pyrimme kuitenkin mahdollisuuksiemme mukaan parantamaan kaikkien mahdollisuuksia osallistua tapahtumiin,  ja vapaaehtoisemme tai järjestyksenvalvojat auttavat mielellään paikan päällä.

Liikuntarajoitukset

Katutasolta ovelle on noin 6 cm kynnys (irrallinen luiska on saatavilla). Ovet ovat raskaita ja tuulikaappi ahdas.

Ritzissä on porrashissi, millä pääsee ensimmäisestä kerroksesta toisen kerroksen kahvilaan ja saliin (ei parvelle). Vapaaehtoisemme tai järjestyksenvalvojat avustavat hissin käytössä. Porrashissin painoraja on 225 kg.

Ensimmäisessä kerroksessa on esteetön wc.

Kuulo- ja näkövammat

Salissa on induktiosilmukka riveillä D-G. Kerro mielellään talon ääniteknikolle että käytät silmukkaa.

Kuvaileva tekstitys auttaa viittomakielistä kuuroa tai kuulovammaista katsojaa nauttimaan elokuvanäytöksestä. Tekstitys sisältää kaikki elokuvan vuorosanat sekä kuvailua elokuvan äänimaailmasta. Tekstitys teetetään nykyään lähes kaikkiin kotimaisiin elokuviin Suomen elokuvasäätiön tuella. Kino Ritz näyttää mahdollisuuden mukaan ja yleisön toiveesta elokuvia kuvailevalla tekstityksellä. Merkitsemme tällaisen näytöksen selvästi elokuvalistauksessa. Jos meillä ei tällä hetkellä ole näytöksiä kuvailevalla tekstityksellä, voit ehdota elokuvaa.

Kuvailutulkkaus auttaa näkövammaista asiakasta nauttimaan elokuvasta. Kuvailutulkkauksella tarkoitetaan äänitettä, jossa kuvailutulkki sanallistaa valkokankaan tapahtumat, henkilöt ja näkymät. Kuullaksesi äänitteen tarvitset omaan puhelimeesi tai muuhun älylaitteeseen MovieReading-sovelluksen, johon ladataan kyseisen elokuvan äänite ennen elokuvan alkua.
Näytöksessä tulkkaus käynnistyy automaattisesti ja on kuunneltavissa kuulokkeilla. Kuvailutulkkaus teetetään nykyään lähes kaikkiin kotimaisiin elokuviin Suomen elokuvasäätiön tuella. Lisätietoa näytöksistä, joihin kuvailutulkkaus on saatavilla, ota yhteyttä kino@ritz.fi. Lisätietoa Moviereading-sovelluksesta ja sen käytöstä.

EU:n vammaiskortti

Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta tapahtumiin meillä silloin, kun kortissa on A-merkintä.

Ystävänkortti

Ystävänkortti toiminnan tarkoituksena on parantaa kehitysvammaisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua vapaa-ajan harrastuksiin.

Ystävä/tukihenkilö pääsee mukaan Ystävänkortilla maksutta tapahtumiin. Mainitkaa lippua varatessa että käytätte Ystävänkorttia.

Kaikukortti

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja Kaikukortti-verkostossa mukana olevaan kulttuuritarjontaan. Ritzissä pääset kaikukortilla ilmaiseksi tapahtumiin jotka yhdistyksemme järjestää, katso lista sivun lopussa. Liput ainoastaan ennakkoon Studio Ticketistä. Varaudu näyttämään Kaikukorttisi paikan päällä. Elokuvanäytökset eivät tällä hetkellä ole mukana toiminnassa.

Skafferiet ryn tapatumat

Tässä on listattuna tapahtumat jotka yhdistyksemme järjestää, ja joihin Kaikukortti ja Ystävänkortti käyvät.